15/01/2020

26 de gener, Dia Mundial de l’Educació Ambiental

Són múltiples les formes de donar resposta a l’actual situació de crisi ecològica i climàtica que vivim al planeta, però una d’elles és substancial per assegurar els canvis necessaris en el futur.

A través de l’educació ambiental un gran nombre de persones s’han interessat per conèixer el funcionament de la natura i moltes problemàtiques ambientals de la nostra societat, essencial per poder prendre acció en una segona fase.

El diumenge 26 de gener se celebra a tot el món el Dia de l’Educació Ambiental, una celebració que es remonta al 1975 amb la celebració a Belgrad del Seminari Internacional d’Educació Ambiental.

Aquest seminari va comptar amb la participació de 70 països i va donar lloc a la Carta de Belgrad, on es plasmen les reivincidacions fonamentals de l’educació ambiental.

Durant aquest dia s’organitzen diferents activitats arreu de Catalunya, per posar en valor l’educació ambiental:

  • Festa de l’Educació Ambiental a la Fàbrica del Sol

A Barcelona, la Fàbrica del Sol organitza una festa per commemorar el Dia de l’Educació Ambiental. Hi haurà activitats de 11h a 13.30h. Més informació

  • Davant del repte climàtic: moviment juvenil i educació ambiental

La Diputació de Barcelona organitza, a l’Espai Francesca Bonnmeaison, el 23 de gener, una trobada per reflexionar sobre el paper de l’educació ambiental en l’escenari d’emergència climàtica i els moviments juvenils vinculats. Més informació.

  • Sortida d’educació ambiental a Reus

El GEPEC organitza una sortida d’educació ambiental des de Reus o Arbolí on es visitarà la Cova Tosca, el poble de Gallicant, el barranc del Grau de Vincabrer o l’ermita de Sant Pau. Més informació.

Compartir: