03/03/2020

3 de març, Dia Mundial de la Natura

Mantenir tota la vida a la Terra és el lema del Dia Mundial de la Vida Silvestre o de la Natura, en el 3 de març de 2020.

Tots els éssers vius que conformen la biodiversitat de la Terra són necessaris per garantir l’equilibri dels ecosistemes, inclòs el medi en el que habitem les persones.

El Dia Mundial de la Natura (world wildlife day) és una oportunitat per posar en valor la gran quantitat d’espècies de flora i fauna que habiten la Terra, identificar quines amenaces les posen en perill i com podem actuar per millorar l’estat de la biodiversitat.

És, alhora, una oportunitat per repensar com ens interrelacionem amb el que ens rodeja: l’aire, els arbres, les plantes, el terra, els animals… i entendre que les persones som part de la natura.

Ens trobem a la 6a extinció massiva d’espècies de fauna i flora a la Terra, i la primera causada per l’activitat humana. És per això tant important implicar-nos en la conservació de la natura, per evitar les pitjors conseqüències.

A través del voluntariat ambiental tens una oportunitat per vincular-te amb la conservació, aportant el teu temps i el teu coneixement a la gran tasca que desenvolupen les entitats ambientals d’arreu de Catalunya, per apropar el coneixement sobre la diversitat d’espècies a tothom i millorar l’estat de molts hàbitats fluvials, forestals, marins, etc.

Promou el Dia Mundial de la Natura a les xarxes socials amb els hashtags #DiadelaNatura #Natura #worldwildlifeday #WWD2020

Compartir: