cranc de riu americà (Procambarus clarkii)

Captura de cranc invasor a la riera de Merlès

Icona data

dissabte 4 agost

19:30h fins 23:00h

Icona lloc

Riera de Merlès

Santa Maria de Merlès

Organitzador:

ADEFFA

Contacte:

  • Informació
  • Ubicació

Jornada de voluntariat ambiental per la retirada de crancs americans, espècie invasora que altera l'ecosistema, a la Riera de Merlès.

El cranc de riu autòcton fa uns anys, era abundant a molts rius de Catalunya, està adaptat a aquest medi. Però l’home va introduir primer el cranc de riu vermell i després el cranc senyal, tots dos americans. Són dues espècies portadores d’una malaltia, l’afanomicosis, que causa la mort de tots els crancs autòctons que es contagien.
A més a més, les dues espècies de cranc introduïdes són invasores: tenen moltes cries l’any i provoquen la destrucció de l’hàbitat on viuen, depreden també els peixos , les seves cries i els seus ous i plantes.
És important que les persones coneguem el problema, per no seguir escampant les espècies de cranc invasores pels rius i preservar els ecosistemes fluvials.

El Programa de la Jornada de Voluntariat és:

19:30 – 20 h: arribada al Centre Camadoca I confirmació d’inscripció.
20 h : explicació de la jornada.
21 h: inici de la jornada de captura de cranc invasor a la Riera de Merlès.

L’activitat és gratuïta i oberta a totes les edats. Per a la preinscripció es imprescindible omplir el formulari, hi ha un formulari diferent per a cada jornada. S’enviarà més informació a les persones inscrites i que hi puguin participar, abans de cada jornada.

Inscripció per la jornada del 4 d’agost de 2018

https://goo.gl/forms/2zGmgoO q8ohiLE9q2

 

Observacions

S'admetrà un màxim de 180 participants per jornada i els socis d'ADEFFA tenen prioritat a l'hora de participar-hi.

Compartir: