Conservació de camins antics i descoberta d’una vall insòlita als Pirineus

Icona data

diumenge 27 setembre 00:00h - divendres 9 octubre 00:00h

Icona lloc

Vall de Siarb, Pallars Sobirà

Llagunes

Organitzador:

Associació Balmes Blancs

Contacte:

  • Informació
  • Ubicació

Si t'agrada la natura, el senderisme, el treball en equip i el treball manual, aquest camp de treball és per a tu!

L’objectiu d’aquest camp de treball és recuperar i mantenir els antics camins de la Vall de Siarb, una vall molt singular i interessant al cor dels Pirineus. Aquests camins es van utilitzar durant molts segles fins al 1960-70. Representen un patrimoni enorme i volem mantenir-los a la vall com un museu a l’aire lliure.

Durant el camp de treball, els participants descobriran l’entorn de la vall de Siarb, coneixeran els trets geogràfics del Parc de l’Alt Pirineu i com emmarcar la vall al parc, aprendran més sobre la regió del Pallars Sobirà i la seva idiosincràsia.

Tipus de treball: hi haurà tot tipus de tasques relatives a la recuperació i millora de camins antics: neteja de camins, reconstrucció de murs de pedra seca, deixant de banda astones, millorant els senyals de senders amb pintura i trams de paviment de senders. Passem totes les hores de treball (4 hores) a la natura, envoltats de boscos, camps, etc. El treball és molt manual i físic. El projecte és flexible amb les necessitats del grup, amb dates flexibles, quantitat de treball, combinació d’activitats.

Tema d’estudi: Camins de pastors antics als Pirineus, Idiosincràsia de la Vall de Siarb, El gran projecte: Museu dels camins de la Vall de Siarb, Ús de les eines per mantenir els camins, Com trobar un camí, tècnica de paret de pedra seca.

El grup pot tenir idees per a altres activitats, ja que hi ha diferents possibilitats d’activitats d’oci, ??els participants poden gaudir a la zona: excursions culturals, visites als pobles propers, diferents rutes de senderisme o visita al poble medieval, visites a búnquers i trinxeres espanyoles de la Guerra Civil.

Allotjament: els voluntaris s’allotjaran al Refugi Vall de Siarb, en un petit i acollidor hostal amb lliteres, lavabos i dutxes, accés a la cuina, menjador i una sala polivalent.

Per conèixer el lloc d’allotjament: www.refugivalldesiarb.com

L’allotjament està situat al bell mig d’un petit poble anomenat Llagunes: té 15 habitants i està envoltat de natura (bosc i camps). Al poble no hi ha botigues ni bars. L’ambient és molt tranquil i tranquil i si veniu aquí podeu respirar i sentir tot això.

Idioma: anglès, castellà, català

Ubicació aproximada: Llagunes

Més informació aquí

Per qualsevol dubte, es pot escriure a marc.cortina@balmesblancs.com

 

Compartir: