I tu, què fas per la natura? Aprèn, Comparteix, Actua. Dilluns 1: causes de la pèrdua de biodiversitat

Icona data

divendres 5 juny 00:00h - diumenge 7 juny 23:55h

Icona lloc

tot Catalunya

Organitzador:
logo xcn
Xarxa per la Conservació de la Natura

Contacte:

  • Informació
  • Ubicació

Comença el mes de juny, i per tant la setmana del Dia del Medi Ambient, 5 de juny. És l’ #horadelanatura #timefornature, i des de la XCN- Voluntariat ambiental et convidem a passar aquesta setmana amb nosaltres aprenent, compartint i actuant #perlanatura #forNature

Biodiversitat vol dir vida. Si perdem biodiversitat, vol dir que estem perdent vida. Una vida interconnectada entre éssers i hàbitats en un equilibri ecosistèmic, una vida que sustenta la nostra pròpia vida. En equilibri?

Doncs hi ha una espècie, Homo sapiens, que trenca aquests equilibris. Transforma el sòl, exhaurint i contaminant el sòl fèrtil. Sobreexplota espècies i hàbitats i recursos, fins al límit de fer inviable la capacitat de reproducció de moltes espècies, portant-les al límit de l’extinció, o directament a l’extinció. Desenvolupa les seves activitats de forma exageradament intrusiva,  emetent, amb plena consciència, partícules contaminants a l’aire, l’aigua i sòl, que afecten la seva pròpia salut, seguretat alimentària, i comprometen la supervivència de les espècies i de les futures generacions d’humans. Trasllada espècies d’un ambient a l’altre alterant dràsticament els ecosistemes, i altera el clima sobre el qual està construït l’equilibri del planeta.

Afortunadament, no tots els Homo sapiens són iguals. Tu, de quin tipus ets? I tu, què fas per la natura?

Et proposem compartir a les xarxes una d’aquestes causes de pèrdua de biodiversitat que hagis vist al teu voltant, per informar, compartir, i denunciar.

També et recordem que pots implicar-te a lluitar contra elles amb les entitats ambientals, fent voluntariat ambiental. 

Observacions

Comparteix a les xarxes socials exemples de pèrdua de biodiversitat, amb l'etiqueta #perlanatura

Compartir: