I tu, què fas per la natura? Aprèn, Comparteix, Actua. Dijous 4: beneficis d’una natura sana

Icona data

divendres 5 juny 00:00h - diumenge 7 juny 00:00h

Icona lloc

Tot Catalunya


Xarxa per la Conservació de la Natura

Contacte:

  • Informació
  • Ubicació

La biodiversitat, la trobem també al plat. Ens alimentem de múltiples espècies que ens aporten els nutrients per estar sans. Aquestes poden viure si en garantim l’hàbitat sà, i la seva reproducció. I resulta que, pel que fa l’equilibri alimentari, estem jugant amb foc. D’una banda, els pol·linitzadors estan actualment amenaçats, a causa per un ús inadequat dels pesticides. Sense ells, difícilment podrem obtenir aliments, de l’altra, sabem que el 2050 hi haurà més plàstic que peixos al mar.

Els ecosistemes sans, rics en biodiversitat són fonamentals per l’existència humana. Sostenen la vida de mil maneres: netegen l’aire, purifiquen l’aigua, asseguren els nutrients, són el fonament de les medicines i de les matèries primeres, i esmorteeixen els desastres naturals. Tot ecosistema és a la base de la nostra cultura, des de la gastronomia a la llengua, de costums a tradicions artesanals i industrials. L’entorn influeix en el nostre benestar psicològic i connecta amb l’espiritualitat inherent a l’ésser humà.

La nostra salut està estretament connectada a la salut dels ecosistemes, com ens ha mostrat la Covid. Cada espècie juga un paper important per mantenir un ecosistema equilibrat i sa. I els humans han de fer la seva part, amb honestedat.

L’anhel de verd, de mar i de muntanya, és una necessitat humana de retrobar la nostra relació amb la natura, i expressa el desig profund de pertinença al grup, no només d’humans, sinó d’éssers vius a la terra.

Us convidem a compartir a les xarxes aquells moments de benestar amb la natura: quan camines en mig del bosc, nedes al mar, o et prepares una amanida amb verdures de l’hort o et meravelles pel vol dels falciots…

També et proposem, què et semblaria sumar-te a la gran cursa solidària amb la natura? L’Ultra Clean Marathon et permet de gaudir de l’esport, millorar el teu benestar físic, mentre ajudes la natura. Vols començar a entrenar?

Observacions

Comparteix a les xarxes socials (twitter, facebook, instagram...) imatges de moments en què hagis gaudit de la natura: quan camines en mig del bosc, nedes al mar, o et prepares una amanida amb verdures de l'hort o et meravelles pel vol dels falciots...

Amb l'etiqueta #perlanatura

Etiqueta'ns a @XCNatura o @VolAmbiental

Compartir: