I tu, què fas per la natura? Aprèn, Comparteix, Actua. Dimecres 3: com evitar la pèrdua de natura?

Icona data

divendres 5 juny 00:00h - diumenge 7 juny 00:00h

Icona lloc

Tot Catalunya

Organitzador:
logo xcn
Xarxa per la Conservació de la Natura

Contacte:

  • Informació
  • Ubicació

Des de fa dècades la ciència informa que les xifres no són bones. La crisi de la biodiversitat, agreujada per l’emergència climàtica, s’agreuja amb els anys, fins al punt que es parla de la 6º gran extinció. Moltes persones no es ressignen, i apel·len a una rebel·lió per salvar la vida. Rebel·lió o Extinció, et sona el seu crit?

En realitat existeixen grans acords mundials, i cada territori desplega les seves polítiques ambientals. Però les dades i els informes científics continuen alertant: no és suficient. Per això ha nascut l’anhel de rebel·lió vers els governs que no actuen, o actuen poc i tard. Perquè no protegeixen la vida dels territoris que administren?

Les recomanacions científiques i tècniques són molt clares: cal reduir les emissions, eliminant l’ús de combustible fóssils (petroli, carbó i gas. i transformant totes les activitats que provoquen emissions per a que deixin de fer-ho. Cal evitar l’explotació intensiva dels territoris, i cal recuperar habitats sans i biodiversos, també els urbans, capaços de garantir la seguretat alimentària i la salut de les persones. En això, hi juga un paper fonamental l’agroecologia, de la mà de la sobirania alimentària. I la sobirania energètica.

Per tant, frenar la pèrdua de capital natural, no vol dir només implementar projectes de conservació o restauració d’hàbitats i espècies, sinó prendre mesures de forma transversal en cadascuna de les activitats que impacta sobre les formes de vida a la terra.

Es tracta de canviar la forma en que produïm, en que consumim, i com protegim la natura, i implementar polítiques ambientals fortes que condueixin a aquests canvis.

Des de casa, podem prendre decisions que minimitzin aquests impactes, per exemple, amb els nostres hàbits de consum: contractant energia que no sigui d’origen fòssil,  adquirit aliments provinents de l’agroecologia,  i també  exigint als governants més fermesa en la defensa del bé comú que és la natura.

Comparteix a les xarxes la teva acció, i inspira així altres persones, amb l’etiqueta #perlanatura

 

També podem donar suport a projectes de conservació d’hàbitats i espècies que duen a terme les entitats ambientals. A Donant ambiental en trobareu una mostra, i hi podreu fer la vostra aportació.

Observacions

Comparteix a twitter, facebook o instagram què fas tu per evitar la pèrdua de natura

Amb l'etiqueta #perlanatura

Pots etiquetar @VolAmbiental o @XCNatura

Compartir: