greenpeace pineda

Jornada antiplàstics a la Platja de La Pineda a Vila-Seca

Icona data

dissabte 16 març

10:00h fins 13:00h

Icona lloc

Platja de la Pineda

Vila-seca

Organitzador:
Greenpeace Catalunya
Greenpeace Catalunya

Contacte:

  • Informació
  • Ubicació

Participa al tour #malditoplastico de Greenpeace amb una neteja a la platja de La Pineda de Tarragona

T’esperem a #Tarragona aquest dissabte! Platja de La Pineda (Vila-Seca) a les 10.00h davant la zona dels Pins de Mariscal.

Porteu els estris necessaris per una jornada antiplàstic!

Dissabte 16 de març, els grups locals de voluntariat de Greenpeace surten amb la campanya ‘Maleït plàstic’ a recollir plàstics que embruten les nostres platges, rius i altres zones naturals.

L’objectiu d’aquestes jornades antiplàstics no és només netejar els espais, sinó saber quines marques estan darrere dels residus i així poder-los exigir un envasat respectuós amb el planeta. Volem continuar pressionant a empreses i governs, i sensibilitzant la ciutadania davant d’aquest greu problema. Socis i sòcies esteu convidats a participar-hi, amb familiars i amistats, per aconseguir-ho conjuntament.

Estem començant a guanyar. La Unió Europea ha vist per primera vegada, en 2018, la urgència d’aturar l’allau plàstica que patim, amb una directiva pionera que prohibeix alguns objectes d’aquest material en els propers dos anys.

Però volem més: acabar d’una vegada amb els plàstics d’un sol ús, l’origen del problema. I per això demanem a marques i supermercats que ens ofereixin alternatives reutilitzables, reomplibles o retornables.

Vine el dissabte 16 i demostrem el poder de la gent contra el plàstic.

Busca la teva jornada # antiplástico més propera!

Recomanable portar: guants, bosses / sacs i aigua.

#Tarragona, Platja de la Pineda, de 10:00 a 14:00 hores.
Persona de contacte: Alicia 658734091

Greenpeace és una organització independent que no accepta diners de governs ni empreses per poder denunciar totes aquelles persones o institucions que amenacen el planeta. Només persones compromeses com tu ho poden fer possible!

Greenpeace Catalunya – #microplàstics #MalditoPlástico #Greenpeace

———————–

¡Ven a nuestras jornadas antiplástico!
Ahora que empieza el buen tiempo, apetece ir ya a la playa a dar un paseo, meter los pies en el agua o sentarse al sol a leer. Pero la experiencia no resulta tan agradable cuando comienzas a encontrar trozos de botellas, pajitas, palitos de chupa chus, bastoncillos de los oídos, tapones o incluso bolsas esparcidas por la arena…

Pareciese como si toda esta serie de envases, o restos de ellos, formasen parte del ecosistema marino. Porque lo que antes eran casos excepcionales, ahora se ha vuelto algo común. Encontrarse la playa llena de plásticos en todo el litoral español se está convirtiendo en el pan nuestro de cada día.

Gran parte de estos residuos, la mayoría envases de plástico de un solo uso, no llegan a nuestras costas porque cuando vamos a la playa a pasar el día se nos olvida recogerlo o se nos vuela en un descuido. No, la mayoría de estos envases llegan hasta nuestras costas a través del alcantarillado y, de ahí al mar, para luego ser atraídos por las mareas.

Puedes un día ponerte a recoger envases, haces tu buena obra del día y te vas a con tus cosas más un par de bolsas llenas de residuos. Pero esto, desgraciadamente, no soluciona el problema. Hay que ir a la raíz. Y la raíz es pedirle a las grandes empresas productoras de envases de plástico que reduzcan o eliminen la producción de estos envases y las sustituyan por otros retornables, reutilizables o reusables. Y así podremos ir disminuyendo la cantidad de residuos plásticos en nuestras compras del día a día y la presencia de ellos en nuestros mares y océanos.

Para denunciar esta situación, desde Greenpeace hemos organizado este mes de marzo un tour por diferentes puntos de la geografía española. El tour Maldito Plástico consiste en una serie de jornadas antiplástico en las que invitamos a la ciudadanía a participar en una recogida de residuos en las playas, ríos o embalses y, posteriormente, hacer una auditoría de las marcas que hemos encontrado para denunciarlas y exigirlas responsabilidades y cambios.

Observacions

A les 10.00h davant la zona dels Pins de Mariscal.

Porteu els estris necessaris per una jornada antiplàstic!

Compartir: