Marxa pel Clima 10N

Marxa pel Clima

Icona data

dissabte 10 novembre

00:00h fins 14:00h

Icona lloc

Arc de Triomf

Barcelona


Moviment per la Justícia Climàtica

Contacte:

  • Informació
  • Ubicació

Una gran marxa ciutadana, que reculli la necessitat de posar el canvi climàtic al centre social de l'agenda política i mediàtica, com a repte ecològic i social que afecta tota la ciutadania. La marxa vol posar de manifest la transversalitat de la lluita per la justícia climàtica, i la necessitat d'una resposta col·lectiva.

El 10 de Novembre prendrem els carrers amb una gran Marxa pel Clima, convocada pel Moviment per la Justícia Climàtica . La data es tria en el context de la trobada internacional de ciutats pel clima (C40), el 13 i 14 de Novembre de 2018. Amb aquesta marxa volem expressar d’una banda la preocupació de la ciutadania pel canvi climàtic i, d’altra, la transversalitat de la lluita per la justícia climàtica. La problemàtica del canvi climàtic va més enllà de l’ecologia: ens parla de la capacitat col·lectiva de sobreviure en una planeta cada vegada més inestable. Aquest planeta no té sortida d’emergència.

 

Per què centrem la marxa a nivell de ciutat?
El canvi climàtic és també un problema crucial per a les ciutats que ja acullen més de la meitat de la població humana. Malgrat ocupar menys del 2% de la superfície de la Terra, les ciutats consumeixen el 78% de l’energia i són responsables del 60% d’emissions de CO2 i altres gasos d’efecte hivernacle. Així, poden jugar un rol important a l’hora de reduir els riscos del canvi climàtic. És indispensable que els pobles i ciutats s’apoderin per a dur a terme accions de mitigació i adaptació i esdevenir més resilients per fer front a la desestabilització que s’acosta.

Observacions

Com em puc apuntar a la Marxa?
Pots contestar a aquest formulari o simplement pots venir el dia 10 a las 12 del matí a Arc de Triomf.

Compartir: