Participa al Cucalòcum de la Fira de Lleida aquest Nadal amb IPCENA!

Icona data

dijous 27 desembre 10:00h - divendres 4 gener 20:00h

Icona lloc

Pavelló 4 de la Fira de Lleida, als camps Elisis. 

Lleida

Organitzador:

IPCENA - EdC

Contacte:

  • Informació
  • Ubicació

Del 27 de desembre al 4 de gener tindrà lloc el Cucalòcum de Lleida, on IPCENA organitzarà una activitat d'educació i sensibilització ambiental pels infants i adults que visitin l'espai.

L’activitat, dinamitzada per persones voluntàries, té per lema “Produïm menys residus i reciclem més“, i té per objectiu conscienciar als visitants sobre la problemàtica dels residus.

La generació de residus és un greu problema ambiental que afecta el medi ambient i la salut de la societat. Cada persona produïm de mitjana 1.500 grams de residus al dia, i molts d’aquests es podrien evitar si canviem la nostra forma de consumir, cercant productes sense envasos.

L’activitat consisteix en…

Aquest any es treballarà de forma divertida i didàctica la problemàtica dels residus. L’espai de la fira estarà decorat com si fos una plaça d’un poble, comptarà amb un decorat d’habitatges amb el qual es simularà el sistema de recollida de residus “porta a porta“.

Una part dels participants trauran uns cubells amb escombraries de cada habitatge d’un tipus diferent (envasos, paper, orgànica i vidre). Unes bicicletes simularan els camions de recollida, que recolliran els residus i els portaran a les plantes de reciclatge simulades.

A més, hi haurà una petita exposició de productes que produeixen pocs residus o són menys contaminants; alhora hi haurà altres productes que produeixen molts més residus en la seva producció i a més són poc saludables. Es farà un joc per separar-los en dos grups i explicar les diferències.

Per més informació

Contactar a forest@ipcena.org o al telèfon 973 26 37 93

Observacions

Data i dies: del 27 de desembre de 2018 al 4 de gener de 2019. El dia 1 de gener tancat.

Horari: de 10h a 14h i de 16h a 20h

Lloc: Pavelló 4 de la Fira de Lleida, als camps Elisis.

Pots venir els dies que vulguis, en horari de matí o de tarda.

Important concretar prèviament a forest@ipcena.org o al tel. 973 26 37 93

Caldria arribar al pavelló uns 15 minuts abans per preparar i explicar l’activitat.

A l’entrada del pavelló dir al personal controlador que ets voluntari/a de l’activitat d’Ipcena sobre els residus.

Compartir: