PLANTEM A MIG DE DOS RIUS (Aiguamolls de l’Empordà)

Icona data

diumenge 16 febrer

10:30h fins 13:30h

Icona lloc

Sant Pere Pescador (Alt Empordà)

Sant Pere Pescador

Organitzador:
logo Fundació Catalunya La Pedrera
Fundació Catalunya La Pedrera

Contacte:

  • Informació
  • Ubicació

Diumenge 16 de Febrer, als Aiguamolls de l'Empordà.

L’Espai Natura Mig de Dos Rius està situat al marge esquerra del riu Fluvià, a 1,5 km de la seva desembocadura, dins del terme municipal de Sant Pere Pescador, a l’Alt Empordà. Inclòs dins del Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà i integrat a la Xarxa Natura 2000 pel seu destacat valor natural, ofereix un espai per al gaudi i l’observació de la natura. L’aigua del riu Fluvià, omnipresent en l’escenari i eix vertebrador i ànima de l’espai, acompanya el visitant fins a la trobada amb la Mediterrània.

Mig de Dos Rius és un reservori de biodiversitat situat a la plana empordanesa. Integrat a la Xarxa Natura 2000, considerat Reserva de Fauna Salvatge i Refugi de Pesca, ofereix un espai per al gaudi i l’observació de la natura. L’aigua del riu Fluvià, omnipresent en l’escenari i eix vertebrador i ànima de l’espai, acompanya el visitant fins a la trobada amb la Mediterrània.

Les 10 hectàrees de superfície d’aquest espai natural inclouen un bosc de ribera, un canyissar i un prat de dall. Per tal de contribuir a protegir el prat dels efectes de la tramuntana, millorar la biodiversitat, crear amagatalls i alimentació per la fauna, juntament amb l’APNAE i l’Ajuntament de Sant Pere Pescador us convoquem el diumenge 16 de febrer per realitzar una plantada d’arbres i arbustos en un dels marges del prat. Plantarem àlbers, freixes, aranyoners i arç blanc.

 

Programa de la jornada

10.30h: Trobada a l’Àrea de Lleure de Mig de Dos Rius (Sant Pere Pescador, Aiguamolls de l’Empordà)

10.30-11.00h: Benvinguda, explicació dels principals valors de l’espai i del funcionament de l’activitat.

11.00-13.30h: Activitat de plantada

13.30h: Cloenda

Per participar escriu a susanna.izquierdo@fcatalunyalapedrera.com

Organitza: Fundació Catalunya La Pedrera, APNAE (Associació d’Amics del Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà) i Ajuntament de Sant Pere Pescador.

Col·labora: Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà

Compartir: