Jasja Dekker_Glowworm_Lampyris_noctiluca_cucadellum

Projecte “Cuca de llum”

Icona data

dimecres 30 setembre 2020

01:00h fins 23:00h

Icona lloc

tot Catalunya


Biodiversidad Virtual

Contacte:

  • Informació
  • Ubicació

Has vist cuques de llum aquest estiu?

Estan desapareixent les cuques de llum? Quan de temps fa que no veus una cuca de llum? Volem saber quines espècies de lampírids queden a Catalunya i saber com evoluciona l’espècie exòtica Photinus immigrans. Demanem la col·laboració de tothom que vulgui participar aportant les seves observacions de qualsevol punt de Catalunya. Per fer-ho només cal omplir un formulari i pujar algunes fotografies per identificar-les.

Costa sempre més trobar cuques de llum. Tan a  Catalunya, com a la resta del món, les espècies de cuques de llum, anomenades lampíridis, estan amenaçades per ús indiscriminat de pesticides o l’enllumenat artificial .

Cuca de llum és un projecte de ciència ciutadana que consisteix en recollir cites i fotografies d’observacions de cuques de llum (Lampírids) a Catalunya durant l’estiu de 2020 per conèixer les espècies presents i la seva distribució, incloent l’espècie exòtica (Photinus immigrans). Us agraïm la vostra col·laboració.
Per a més informació consulteu la pàgina Cucadellumcat i seguiu el projecte a les xarxes socials.

Per participar en aquest projecte es tracta de sortir a la recerca de cuques de llum o bé quan se’n trobi una omplir el formulari d’una nova observació indicant on s’ha vist, el tipus d’hàbitat,  el nombre d’individus,  si feia llum verda, groguenca o blanca, o era una larva, les condicions meteorològiques i lumíniques i alguna fotografia.

Observacions

Per participar en aquest projecte es tracta de sortir a la recerca de cuques de llum o bé quan se’n trobi una omplir el formulari d’una nova observació

Compartir: