Recuperem les dunes de Castelldefels!

Icona data

Activitat de llarga durada

Icona lloc

Platja de Castelldefels

Castelldefels

Organitzador:

FUNDESPLAI

Contacte:

  • Informació
  • Ubicació

Neteja de plantes invasores a les platges de Castelldefels i Projecte Dunes Híbrides! és un projecte de Voluntariat Ambiental Corporatiu que té com a objectiu la recuperació de les dunes de les platges de Castelldefels. Intervenim sobre la vegetació que creix a les dunes litorals presents a la platja de Castelldefels, on espècies invasores com la ungla de gat i el plomall de la pampa, estan desplaçant a les plantes que si són autòctones de les nostres dunes litorals. Un cop retirades les plantes invasores regenerraem la duna plantant la flora autòctona.

Les dunes són ecosistemes fràgils i molt escassos en tot el litoral mediterrani, han anat desapareixen per les construccions i per la massificació de persones a les platges, cal cuidar-les i preserva el seus ambients naturals, en elles viuen moltes espècies autòctones tant de plantes com d’animals, que estan perillant degut
a la desaparició del seu hàbitat.

La proposta d’accions ambientals s’emmarquen a partir de 3 eixos d’actuació:

1. Col·laboració en la gestió de les plantes exòtiques invasores de la platja
Identificació i reconeixement de les plantes alienes a l’ecosistema dunar de la platja de Castelldefels i extracció manual.

2. Revegetem les dunes.
Afavorim la colonització natural de les dunes plantant borró, la planta pionera que fixa la sorra de les dunes i permet desprès la conlonització de la vegetació típica de les dunes.

3. Seguiment de la Biodiversitat de les dunes litorals.
Les dunes de la platja són la residencia de plantes com el melgó marí, el lliri de platja o la campaneta de mar; i d’animals com el corriol camanegres, que fan els seus niu a la sorra de les dunes, o els escarabats piloters.

Observacions

La Fundació Catalana de l'Esplai és una entitat sense ànim de lucre que té per missió educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Compartir: