Voluntariat amb l’AAJBB

Icona data

Activitat de llarga durada

Icona lloc

Jardí Botànic de Barcelona

Barcelona


Associació d'Amics del Jardí Botànic de Barcelona

Contacte:

  • Informació
  • Ubicació

Els voluntaris i les voluntàries són la part més important de la vida activa de l’associació. Vols formar part de l'associació?

Si t’agrada la natura i estàs preocupat pel món vegetal i el medi ambient, et pots implicar directament en la seva conservació treballant com a voluntari en l’Associació, participa en les tasques del viver, hort, en programes de repoblació o realitza activitats de sensibilització en temes com el canvi climàtic, la destrucció de selves i boscos…

Qualsevol persona que vulgui desenvolupar una activitat que li agrada i, al mateix temps, oferir un servei a la comunitat en el marc del respecte i estima per les plantes. El voluntari pretén tirar endavant un projecte relacionat amb les plantes i relacionar-se amb persones amb les mateixes inquietuds. És capaç d’acceptar, amb il·lusió, unes determinades responsabilitats personals per a la conservació d’un projecte o el manteniment d’una realitat com és el jardí botànic, impregnat d’humanitat.

El voluntariat s’organitza en grups de treball com

  • Manteniment del Jardí Botànic:plantacions, reg, poda… Tasques de jardineria en el mateix Jardí Botànic, en un marc incomparable i amb Barcelona i el Delta de fons.
  • Viver del Jardí Botànic: Descripció: Realitzem tasques de plantació, repicat, reg. Les futures plantes del Jardí, mimades pels voluntaris
  • Hort del Jardí Botànic Històric: L’Associació d’Amics del Jardí Botànic té cura i desenvolupa un projecte per preservar les varietats hortícoles tradicionals, amb la finalitat de proporcionar llavors a les persones o col·lectius interessats. Treballs de sembra, reg, neteja, recollida i tractament de llavors.
  • Guies botànics : Acompanyem els visitants (grans i petits) per a facilitar-los la interpretació del Jardí Botànic a través del seu recorregut temàtic. La formació és interna, per la qual cosa només es requereix gaudir comunicant i una sensibilitat especial per a les plantes
  •  Difusió i promoció : L’Associació és present a les jornades festives del Jardí Botànic i també surt a l’exterior per donar a conèixer a la ciutadania tant el Jardí com la pròpia entitat. Voluntaris d’altres grups o persones que no poden oferir una dedicació permanent col·laboren per preparar continguts i atendre la taula expositora de l’Associació allà on puguem arribar-hi.

 

 

Compartir: