26/06/2020

Del 3 a l’11 d’octubre celebrem la Setmana de la Natura!

La crisi sanitària, social i econòmica que estem vivint en aquests temps posa de rellevància la relació directa de la salut de les persones amb la del nostre entorn.

Per això, ara més que mai, comptem amb vosaltres per posar de relleu la necessitat d’implicar-nos col·lectivament per assegurar l’equilibri dels ecosistemes: la salut de l’aigua dels nostres rius, l’aire que respirem, la salut de les aus, els pol·linitzadors o la vida del sòl que ens proveeix d’aliments.

www.setmananatura.cat

La Setmana de la Natura 2020 tindrà lloc del 3 a l’11 d’octubre: si formes part d’un col·lectiu (entitat ambiental, escola, institut, biblioteca, ajuntament, parc natural, empresa, etc.), organitza una activitat per la natura!

Donat que el futur proper és incert i no podem preveure quina situació ens trobarem a l’octubre, preveiem tres possibles escenaris: un en el qual es puguin fer les activitats amb normalitat, un altre en el qual s’hagin de prendre mesures de limitació d’aforament i d’ús de material de prevenció, i un altre en el que haguem d’adaptar les activitats en format on-line.

Per això us recomanem que les activitats que organitzeu siguin d’aforament limitat (unes 20-30 persones) i tingueu la possibilitat de fer una adaptació virtual si fos necessari.

Tens dubtes? Escriu a info@setmananatura.cat

Com es pot participar?

  • Organitza una activitat per conservar la natura i puja-la a través del formulari web.

Cerca la col·laboració amb les entitats ambientals de la vostra zona: segur que podeu organitzar conjuntament alguna activitat per posar en valor la seva experiència en tasques de conservació i defensa de la natura.

Alguns exemples: sortides d’educació ambiental, censos, plantades, dinars de d’aprofitament, debats sobre les causes de la crisi ecològica, retirades de plantes invasores, conferències, xerrades, tallers, exposicions, gimcanes…

  • Difon la Setmana Natura prèviament al vostre entorn, per donar-la a conèixer a tothom qui pugui estar interessat en organitzar una activitat o participar a les activitats (contacta amb mitjans locals, parlant amb coneguts, amb les entitats properes, etc.)
  • El dia de l’activitat, promociona-la a les xarxes socials amb l’etiqueta #setmananatura, publicant les fotos de les vostres activitats!

Durant la Setmana, podeu seguir totes les activitats que es faran a través de les xarxes socials amb el hashtag #setmananatura. També podeu seguir-nos a FacebookTwitter o Instagram al perfil @SetmanaNatura.

Per qualsevol dubte o suggeriment, poseu-vos en contacte amb nosaltres a info@setmananatura.cat i us informarem!

Compartir: