25/09/2019

Des de la Xarxa per la Conservació de la Natura donem suport a la Vaga pel Clima 27S

climate-strike-september

L’emergència climàtica és un fet del qual només estem veient els primers indicis. La situació d’emergència climàtica no és un acte de caritat de l’espècie humana cap a la fauna i la flora, és una qüestió clau per a la supervivència de l’espècie humana i per garantir-ne una mínima qualitat de vida. L’humà és molt poc adaptable: canvis bruscos en el nostre equilibri planetari suposarien la degradació o, fins i tot, extinció de l’espècie humana tal i com la coneixem ara.

Malgrat que a nivell institucional es manté un discurs on diuen ser conscients de part de la problemàtica i del seu impacte, es segueix promovent una economia rica en carboni, provocant un augment de la concentració d’aquest gas dia rere dia.
Amb tot, és necessari entendre que la crisi ecològica global no és només un problema de clima sinó també de pèrdua de biodiversitat o d’alteració dels cicles biogeoquímics entre d’altres.

Trobar una solució implica accions transversals i de llarg termini.
A Catalunya ja som més de 100 entitats que treballem en xarxa aplicant mesures per pal·liar aquesta situació: treballem en el medi marí, litoral, agrari, forestal, fluvial, urbà… i també treballem en recerca, gestió, educació, comunicació, incidència política, innovant per a un futur comú.

Per això des de la Xarxa per la Conservació de la Natura (XCN), conjuntament amb la resta d’entitats, ens adherim a la Vaga Pel Clima i us volem fer avinent la importància de començar actuar en favor d’un desenvolupament sostenible real, amb decisions fermes. Oferim el nostre coneixement i experiència per tal que aquesta transició es pugui dur a terme abans no sigui massa tard.

Animem a les entitats i persones a donar suport a la Vaga Pel Clima:

  • Adherint-se al manifest publicat a la pàgina emergenciaclimatica.net.
  • Participant a les activitats i manifestacions que s’han organitzat arreu de Catalunya
  • Ajudant a difondre els missatges sobre emergència climàtica i crisi ecològica

#Emergenciaclimatica #natura #naturenow

Els problemes relacionats amb el canvi climàtic ens afecten a tots. Exigim justícia social!

logo xcn
logo xcn

Compartir: