06/11/2020

El novembre ens porta una setmana de cinema ambiental a casa, amb el Festival SUNCINE

SUNCINE PORTADA

Plàstics, microplàstics, espècies amenaçades, ecosistemes amenaçats, consum de carn, models agrícoles, antropocentrisme, maltractament i abandonament d’animals, refugiats climàtics, caca….També la lloable però malauradament insuficient tasca de les entitats ambientals o les amenaces que pateixen els activistes ambientals al món.

El Festival Internacional de Cinema de Medi Ambient més veterà del món torna al novembre amb estrenes i propostes audiovisuals que aporten tanta bellesa com critica.

En un format completament diferent, SUNCINE presenta les seves seccions habituals.

Enguany el Festival fa un reconeixement a Luís Miguel Domínguez per tota la seva trajectòria com a naturalista, activista i divulgador ambiental, i ofereix tallers i conferències destinades a la indústria audiovisual, al sector ambiental i a ONGs.

A Suncine Oficial es poden veure 12 estrenes de cinema ambiental que opten al premi Sol d’or: com “Amazònia Undercover”, “Baikal Red Code”, “Plastic Britain” o “Proyecto Parque Patagonia”.

Suncine-Baikal
Suncine-Baikal

Suncine Mirades, 50 propostes de mirades des de diversos racons del planeta: illes gregues, illes nordamericanes, de Suïssa a Moçambic als oceans…

La secció Sunciñe se centra en un recull de 9 produccions realitzades a l’Estat espanyol: conflictes com Madrid Central, la recuperació del llop o la connexió més respectuosa i espiritual amb la natura amb “La vida secreta de las plantas.” 

La secció especial amb pel·lícules fora de concurs, on podem veure la producció de Joaquin Phoenix The Animal People, sobre la repressió als activistes pels drets dels animals, o la producció de James Cameron celebrant la tasca en defensa d’espècie protegides de l’equip de guardaboscos format per dones víctimes d’abusos a Zimbabwe, Akashinga, o el film Cinco Corazones centrat en el maltractament de cavalls a l’Argentina.

Com cada any, un repositori de material està a disposició dels més petits i de les escoles a la secció Suncine Edu.

Què fer per veure-les?

Totes les pel·lícules es poden veure gratuïtament del 4 al 12 de novembre, descarregant l’ APP SUNCINE, creada específicament pel festival: no requereix descarrega ni registre, i es pot instal·lar en qualsevol dispositiu mòbil. 

També, gràcies a la col·laboració de BeTeVè (Barcelona Televisió), es podran veure en televisió del 4 al 12 de novembre, una selecció de curtmetratges i documentals d’estrena.

Per gaudir de la 27 edició del SUNCINE, només queda, doncs, navegar per la web del festival i dissenyar-se una programació a mida.

Compartir: