02/12/2019

Es publica l’informe amb les dades del voluntariat del Projecte Rius 2018

Més de 4.000 persones voluntàries van participar en el Projecte Rius de l’Associació Hàbitats durant l’any passat.

L’Associació Hàbitats ha publicat al seu web l’informe RiusCat 2018 elaborat a partir de les dades de les 4.459 persones voluntàries que van participar durant l’any passat en el Projecte Rius. Segons les dades recollides en aquest informe, el projecte ambiental amb 22 anys de trajectòria ha incrementat en més de 1.000 el nombre de voluntaris respecte a 2017, el què el consolida com a líder en voluntariat ambiental a Catalunya.

Projecte Rius va ser creat amb la missió d’implicar activament a la ciutadania en la conservació dels ecosistemes fluvials catalans. La tasca dels voluntaris és recollir dades sobre la qualitat ambiental i la biodiversitat d’un tram de riu de la xarxa hidrogràfica de Catalunya. Aquestes inspeccions de rius es realitzen dos cops a l’any i seguint la metodologia científica. Després els participants han d’introduir els resultats obtinguts al web del projecte, per tal que l’equip tècnic analitzi la informació i elabori l’Informe RiusCat. Així doncs, cada any en aquest informe es recull l’evolució i l’estat dels entorns fluvials catalans amb dades obtingudes de la participació activa de la ciutadania.

L’Informe RiusCat 2018 és el resultat de 257 inspeccions a 168 trams de rius que sumen una xifra de 83,5 km analitzats. La majoria d’aquestes dades provenen de la conca del Besòs, seguida per la del Llobregat. Cal destacar que el 57% dels hàbitats fluvials analitzats eren poc diversos i que més del 70% dels boscos de ribera presenten alteracions o estan degradats. D’altra banda, només 46% dels trams analitzats a la primavera i el 30% dels analitzats a la tardor presenten una bona o molt bona qualitat biològica segons l’índex de macroinvertebrats.

Vols participar al Projecte Rius?

Consulta aquí com pots participar-hi!

Compartir: