Des de la XVAC s'ha creat l'Escola de Voluntariat Ambiental de Catalunya, un espai per facilitar la formació, tant de gestors com de voluntaris d'entitats ambientals del territori català. D'aquesta manera, es vol desenvolupar el Pla de formació de la XVAC, incidint en la vissibilitat del voluntariat ambiental i la figura de voluntari/ària amb una formació adequada. Periòdicament s'ofereixen nous cursos, consulta'ls!

També, amb l'objectiu de fer una proposta formativa a l'abast de tot el voluntariat (de qualsevol nivell d'intervenció i d'àmbit d'actuació), el Govern va crear al 1994 el Pla de Formació del Voluntariat de Catalunya (PFVC). Aquest pla vol definir els itineraris de formació ideals, però no obligatoris, dins de l'àmbit del voluntariat a Catalunya. A més, a partir de l'oferta de cursos, es vol establir un espai d'intercanvi i trobada entre les diferents entitats i voluntaris/àries. A més, per portar a terme el PFVC s'ha creat l'Escola d'Estiu de voluntariat.

 

formacio

 

- "LA GESTIÓ DEL VOLUNTARIAT AMBIENTAL A LA TEVA ENTITAT". El proper 8 de febrer de 2017, es realitzarà una sessió formativa a l'Institut d'Estudis Catalans (Barcelona) per donar a conèixer les novetats de la nova Llei del Voluntariat (Llei 25/2015 de 30 de juliol, del voluntariat i de foment de l'associacionisme) i la importància d'una bona gestió del voluntariat a les entitats ambientals.

 

 Sessio formativa llei voluntariat

  

- Curs "INTRODUCCIÓ AL VOLUNTARIAT AMBIENTAL". Aquesta edició del curs introductori s'imparteix des de l'octubre de 2016, per a la divulgació del voluntariat ambiental a Catalunya i que inclou els continguts i elsconeixements bàsics de la capacitació de les persones voluntàries per a la seva integració en programes devoluntariat a favor del medi ambient.

De cara al 2017 en farem dues edicions més, una a la primavera i una altra a la tardor, per si és del vostre interès. El curs es fa on-line a través de la plataforma moodle de l'Escola de Voluntariat Ambiental de Catalunya. Us informarem properament!