Des de la XVAC s'ha creat l'Escola de Voluntariat Ambiental de Catalunya, un espai per facilitar la formació, tant de gestors com de voluntaris d'entitats ambientals del territori català. D'aquesta manera, es vol desenvolupar el Pla de formació de la XVAC, incidint en la vissibilitat del voluntariat ambiental i la figura de voluntari/ària amb una formació adequada. Periòdicament s'ofereixen nous cursos, consulta'ls!

També, amb l'objectiu de fer una proposta formativa a l'abast de tot el voluntariat (de qualsevol nivell d'intervenció i d'àmbit d'actuació), el Govern va crear al 1994 el Pla de Formació del Voluntariat de Catalunya (PFVC). Aquest pla vol definir els itineraris de formació ideals, però no obligatoris, dins de l'àmbit del voluntariat a Catalunya. A més, a partir de l'oferta de cursos, es vol establir un espai d'intercanvi i trobada entre les diferents entitats i voluntaris/àries. A més, per portar a terme el PFVC s'ha creat l'Escola d'Estiu de voluntariat.

 

formacio

 

- CURS D'INICIACIÓ AL VOLUNTARIAT AMBIENTAL. Consultar el Programa

171105 curs iniciacio VADel 18 de desembre al 26 de gener de 2017. Curs online impartit a través de la Plataforma Moodle del Pla de Formació de l’Associacionisme i el Voluntariat de Catalunya.

Durant aquest curs descobrireu què és el voluntariat ambiental i com vosaltres podeu col·laborar-hi i engrandir aquesta tasca de protecció del medi ambiental tan important per a la nostra terra i el nostre planeta.

El curs té una durada de 4 setmanes, durant els quals reflexionarem conjuntament sobre què entenem cadascú de nosaltres per voluntariat, quines possibilitats se’ns plantegen, com és una persona voluntària i quines sortides té dins de les entitats o organitzacions del sector ambiental.

El nostre objectiu serà obtenir coneixements i habilitats per poder participar activament com a persones voluntàries en les entitats de voluntariat ambiental a Catalunya.

 

- CURS D'AMBIENTALITZACIÓ DE LES ENTTITATS. Consultar el Programa

171105 curs Ambientalitzacio entitatsDel 18 de desembre al 21 de gener de 2017. Curs online impartit a través de la Plataforma Moodle del Pla de Formació de l’Associacionisme i el Voluntariat de Catalunya.

Aquest curs té la intenció de donar eines a les entitats interessades en ambientalitzar el seu dia a dia, juntament amb els projectes i activitats que desenvolupa. Es a dir, a fer un ús més eficient dels recursos i treballar de forma que es generi el mínim impacte al medi i de forma
sostenible.


El curs té un alt component pràctic que acompanya les entitats a fer el seu propi diagnòstic i pla d’ambientalizació.

 

- "LA GESTIÓ DEL VOLUNTARIAT AMBIENTAL A LA TEVA ENTITAT". El passat 8 de febrer de 2017, es va realitzar una sessió formativa a l'Institut d'Estudis Catalans (Barcelona) per donar a conèixer les novetats de la nova Llei del Voluntariat (Llei 25/2015 de 30 de juliol, del voluntariat i de foment de l'associacionisme) i la importància d'una bona gestió del voluntariat a les entitats ambientals.

 

 Sessio formativa llei voluntariat