Molts dels projectes mediambientals que es duen a terme arreu del territori no serien possibles sense la col·laboració i dedicació de les persones voluntàries i de la gran feina que fan les entitats, de vital importància per poder seguir endavant en la cura i millora del medi ambient.

Durant dos anys consecutius (2013 i 2014), la Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunaya (XVAC) ha celebrat la SETMANA DEL VOLUNTARIAT AMBIENTAL (SVAC), amb l'objectiu de fer un reconeixement a les persones voluntàries i a les entitats que els acullen, els formen i gestionen les seves tasques.

La primera edició va acollir a 36 entitats ambientals que van realitzar 55 activitats de voluntariat ambiental arreu del territori català, mobilitzant a més d’un miler de voluntaris. Però la segona edició encara va sumar més participants!

Durant la SVAC2014, es van realitzar 57 activitats de voluntariat, organitzades per 40 organitzacions (33 entitats ambientals i 7 administracions), dutes a terme en 30 municipis diferents i mobilitzant a més de 1.000 voluntaris (1.142) i arribant a més de 8.000 beneficiaris (8.250).

La SVAC s’ha pensat amb la idea que sigui un paraigües en el que s'aglutinin accions i activitats de voluntariat ambiental organitzades per diferents entitats arreu del territori, per tal d'oferir experiències de voluntariat obertes a la participació dels ciutadans i també de la ciutadania organitzada de tot Catalunya, alhora que es dóna visibilitat a les entitats i ressò dels seus projectes.

Aquesta iniciativa pretén fomentar la participació ciutadana vers la conservació de l’entorn a través del voluntariat ambiental, i alhora donar visibilitat a les entitats que actueu en aquest àmbit.

 

 

 

 
logo xarxa voluntariat ambiental de catalunya   logo generalitat territori

logo obra social la caixa