14/10/2020

Vídeo: Implica’t per la biodiversitat urbana!

Biodiversitat Urbana

Dimecres 8 vam connectar-nos per parlar de Biodiversitat Urbana.
Vam conèixer la importància de la natura a la ciutat i els múltiples beneficis que comporta, des del punt de vista de la biologia, de la gestió, de la salut i de la cohesió social, i de defensa contra l’emergència climàtica.

També vam fem un repàs de les iniciatives des de l’ajuntament, des de col·lectius socials i des de les entitats ambientals relacionades amb la biodiversitat urbana.

Aquests inclouen des del voluntariat ambiental en espai en custòdia (com el pantà de la Foixarda amb l’associació Hàbitats), a la sembra i cura dels escocells dels arbres (@eskocells), a la participació en projectes de ciència ciutadana.

Bosc de Turull va explicar la història d’aquest espai verd en la ciutat, i dels projectes que s’hi duen a terme. Es destaca el bosc com a espai de relacions amb el veïnat, les escoles, i amb entitats i centres de recerca del barri, el districte i la ciutat.
Lara Sainz va explicar les iniciatives que es poden dur a terme en els 4000 m2 de reserva de biodiversitat que suposa el Bosc de Turull: compostatge comunitari, l’hort, la bassa, els ocells, els ratpenats, els hotels d’insectes,..seguiment d’espècies……

Pots tornar a gaudir de la sessió en aquest vídeo a YouTube.

Compartir: