24/09/2020

Vídeo: Implica’t per la mobilitat sostenible!

Bacc video

La manera amb la qual ens desplacem d’un lloc a l’altre té conseqüències, tant en la nostra salut, en el medi ambient com en la salut dels altres, la salut global.

Perquè fa dècades que hem fet servir una mobilitat que porta associada la crema de combustibles fòssils, i per tant gasos, emissions, soroll… I que, també, requereix molt espai, tant quan està en ús com quan no ho està.
Qualitat de l’aire, soroll, distribució de l’espai públic, i canvi climàtic, són algun dels problemes ambientals relacionats amb la mobilitat.

Hi ha persones i entitats que es dediquen a pensar solucions per fer sostenible la manera de moure’ns: millorar el transport públic, millorar les vies, els camins i les connexions, promoure l’ús de la bicicleta, recuperar espai públic per anar peu, són algunes estratègies.

Entitats com la Plataforma per la Promoció del Transport Públic, el Bicicleta Club de Catalunya, Catalunya Camina, Granollers Pedala… fan estudis, anàlisis, demandes, i campanyes ciutadanes.

Durant el mes de setembre, durant la Setmana de la Mobilitat Sostenible, centrada engany a la mobilitat sense emissions, estan actives les campanyes 30 dies en bici o el Parking Day.

Hem parlat amb el BACC que ens ha explicat els seus 20 anys de trajectòria per impulsar la bicicleta, un invent amb una gran història i un futur prometedor.
També per protegir les persones ciclistes, a través d’estudis de mobilitat, incidència en les institucions, i amb campanyes de formació i promoció com Biciescola, Bicifeina, o Fes-te veure. En tots aquests projectes, hi pots col·laborar com a voluntari o voluntària.

Consulta al vídeo de la xerrada amb Adrià Arenas, de l’Associació Bicicleta Club de Catalunya, del passat 16 de setembre, dintre del cicle “Com m’implico per l’emergència ecològica a Barcelona?“.

Compartir: