05/06/2020

Vídeo: I tu, què fas per la natura?

En motiu del Dia Mundial del Medi Ambient, 5 de juny de 2020, us convidem a reflexionar: “I tu, què fas per la Natura?”.

APRÈN

Biodiversitat vol dir vida. Si perdem biodiversitat, vol dir que estem perdem vida, perdem patrimoni natural, que es considera el capital més important que té un territori i per tant, el planeta.

Això passa a escala global, on un 75 % del medi està transformat, i, dels 8 milions d’espècies de formes de vida que habiten la terra, 1 milió d’animals i plantes al món es troben en perill d’extinció.

El Living Planet Index calculat per a Catalunya mostra que en només 14 anys s’han reduït almenys un 22% les poblacions de 258 espècies de vertebrats i invertebrats. El 75% de les espècies d’interès comunitari tenen un estat de conservació desfavorable, i diversos programes de seguiment corroboren aquesta pèrdua també en termes d’hàbitats naturals a casa nostra.

Frenar la pèrdua de capital natural, no vol dir només implementar projectes de conservació o restauració d’hàbitats i espècies, sinó prendre mesures de forma transversal en cadascuna de les activitats que impacta sobre les formes de vida a la terra. Es tracta de canviar la forma en que produïm, en que consumim, i com protegim la natura, i implementar polítiques ambientals fortes que condueixin a aquests canvis.

CONEIX

A Catalunya, més de 150 entitats sense ànim de lucre es dediquen a la conservació de la natura, a través del compromís i de l’acció continuada de moltes persones que sumen esforços per evitar la pèrdua de biodiversitat al nostre territori.

La majoria d’aquests col·lectius no podrien funcionar sense la dedicació voluntària de moltes persones, que dia a dia, aporten el seu coneixement, el seu temps i les seves mans per evitar la pèrdua de biodiversitat.

Si vols conèixer vàries d’aquestes entitats, fes un cop d’ull a les entitats membres de la XCN.

ACTUA

En motiu del Dia Mundial del Medi Ambient, publiquem el vídeo “I tu, què fas per la Natura?”, que compta amb la participació de diverses figures públiques i entitats ambientals. Els protagonistes del vídeo ens conviden a passar a l’acció:

Sumant esforços entre totes ajudem a conservar la natura!

Compartir: