Mapa d’entitats

30 Dias en Bici

Ser una organización referente en el sector de la movilidad ciclista, con presencia internacional, que se distinga por el alcance e impacto de sus programas implantados y la implementación de programas de innovación social que generan cambios positivos en las comunidades en las que se desarrollan y en toda la sociedad en general.

ADEFFA

L’Associació de Defensa i Estudi de la Fauna i Flora Autòctona (ADEFFA) duu a terme diversos projectes de conservació de la fauna autòctona del Berguedà.

ADENC - EdC

L’ADENC és una associació ecologista i naturalista, creada l’any 1982. És una entitat sense afany de lucre que té com a objectiu defensar i estudiar la natura, a través de la realització d’activitats de protecció del medi ambient a la comarca del Vallès.

ADPN La Banqueta

L'Associació per la Defensa del Patrimoni Natural La Banqueta és una associació sense ànim de lucre que vetlla per la conservació del Patrimoni Natural i la millora mediambiental de Juneda i les seves contrades.

Aigua és vida

Aigua és Vida és una plataforma formada per Organitzacions de la Societat Civil de procedència variada: associacions de veïns i veïnes, sindicats, entitats ecologistes, de solidaritat internacional, entre d’altres. Podeu veure les organitzacions adherides a la plataforma clicant aquí. L’objectiu d’Aigua és Vida és aconseguir que la política d’aigua i la gestió del cicle integral de l’aigua a Catalunya sigui realitzada des del sector públic i comptin amb la participació i el control de la societat civil com a garantia de qualitat del servei i de qualitat democràtica. En aquest sentit, Aigua és Vida denúncia el paper dels sectors lucratius en la gestió de l’aigua i el sanejament que representen les corporacions privades, tant en la part alta del cicle de l’aigua com en baixa. Tot i que Aigua és Vida actua bàsicament en territori català, dóna suport i es coordina amb altres moviments socials tant a nivell estatal com internacional. Si voleu contactar amb la plataforma Aigua és Vida escriviu a: *aiguaesvida@gmail.com*

Al Camp Residu Zero

Al Camp Residu Zero és una associació mediambiental del Camp de Tarragona.

Amics de la Natura de Cadaquès

L’associació Amics de la Natura de Cadaqués, és una entitat sense afany de lucre, i totalment apolítica la qual lluita per salvar y preservar la naturalesa de Cadaqués.

AMICS DEL PARC DALMAU

Amics del Parc del Dalma és una entitat de voluntariat i de custodia del territori que vetlla per la preservació del Parc Dalmau de Calella, Maresme.

Animal Latitude

Animal Latitude és una associació fundada el 2010 adreçada a informar i formar la societat sobre fauna i medi ambient a través de projectes educatius i de gestió, amb la col·laboració d'Organitzacions i professionals de sector, per generar consciència ecològica i coneixement especialitzat. Volem ser una associació referent i reconeguda en l'àrea de fauna i medi ambient, per a la societat i professionals de sector, per la seva competència i qualitat en els projectes educatius i de mobilització social, que es guia pels principis d'ètica, solidaritat i ecologia , creant sinèrgies entre els seus col·laboradors

APNAE

L'Associació Amics del Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà (APNAE) té l'ojectiu que el Parc es consolidi com a espai natural, a través de promoure activitats per a la millor conservació dels paisatges, elements i sistemes naturals dels Aiguamolls de l’Empordà i de la natura en general.

ARBA Bages

ARBA és un conjunt d'associacions ecologistes repartides principalment per la península Ibèrica amb l'objectiu comú de recuperar els espais naturals i ecosistemes mitjançant la plantació d'espècies vegetals autòctones.

ARBA Litoral

ARBA Sistema Litoral és una associació sense ànim de lucre oberta a totes les persones compromeses amb la natura.

Assocciació Galanthus

Galanthus és una entitat dedicada a l’estudi i a la divulgació del Medi Ambient. Va nèixer l’any 1995 a Girona i fou constituïda oficialment el 1999. Conscients que la protecció del medi ambient i l’assoliment d’un desenvolupament sostenible només són possibles a través de l’educació ambiental i la sensibilització social, organitzem cursos, jornades i sortides diverses relacionades amb el coneixement del nostre patrimoni natural

Associació Acer

ACER és una entitat sense ànim de lucre que realitza estudis sobre fauna, flora i el medi, i desenvolupa projectes per a la conservació, la recuperació i la millora del patrimoni natural i històric.

Associació Aurora

L'ASSOCIACIÓ AURORA és una entitat sense ànim de lucre que té com objecte social la millora de la qualitat de vida de les persones afectades de malaltia mental i dels seus familiars, així com la defensa dels seus drets.

Associació Balmes Blancs

L'Associació Balmes Blancs organitza activitats singulars a la natura amb la voluntat de donar a conèixer nous indrets, noves persones, i aprofundir així en el coneixement del territori català.

Associació Bosc de Llum

Realitzem activitats de ciències naturals per a centres educatius i administracions Bosc de Llum realitza tallers de ciències naturals, colònies i excursions guiades, destaca les excursions al Delta del Llobregat. Gestiona la jugatecambiental del Parc de Can Zam a Sta. Coloma de Gramenet i la del Parc de Joan Oliver a Badia del Vallès. Informació general El respecte del nostre entorn pot ser un fet si mitjançant l'educació ambiental unim a persones de diferents edats, religions, ideologies, nacionalitats, amb el que tenen en comú, un mateix cel, un mateix món.

Associació Cen

L'associació per a la Conservació dels Ecosistemes Naturals (CEN) és una entitat sense finalitat de lucre (ONG) de base científica. La nostra filosofia es basa en el fet que els humans formem part de la Natura i que, per tant, la necessitem no només per al nostre benestar sinó també per existir.

Associació Cetàcea

L’Associació Cetàcea neix a l’agost de 2012, amb l’objectiu de protegir, conservar i investigar la vida i hàbitats marins en el litoral català.

Associació Collserola Verda

Associació creada amb la finalitat de defensar, millorar i difondre els valors mediambientals i culturals del Parc Natural de la Serra de Collserola mitjançant accions de voluntariat.

Associació d'Amics del Jardí Botànic de Barcelona

L'Associació d'Amics del Jardí Botànic de Barcelona (AAJBB) és una associació privada sense afany de lucre que té com a objectiu vetllar per la conservació de la riquesa del patrimoni natural del Jardí Botànic de Barcelona.

Associació de Naturalistes de Girona

L’Associació de Naturalistes de Girona (ANG) és una organització no governamental ecologista que des de l’any 1981 actua a les comarques gironines. L'ANG té com a missió aconseguir canviar actituds i hàbits per tal de protegir el medi ambient, el territori i fomentar la justícia ambiental.

Associació de Voluntaris del Parc Natural del Delta de l'Ebre

Defensa i protecció del patrimoni del Delta de l'Ebre i les Terres de l'Ebre en general. Associació oberta a tota aquella persona amb inquietuds per a conèixer, protegir, gaudir i difondre el patrimoni natural i cultural del Delta de l’Ebre.

Associació Hàbitats

Associació Hàbitats és una entitat sense afany de lucre creada l’any 1997 amb la missió d’apropar les persones a l’entorn natural per fomentar-ne la conservació. Els seus principals pilars són l’educació, el voluntariat i la participació, d’on sorgeix la premissa de l’Entitat: conèixer, compartir i conservar.

Associació Institut Català d'Ornitologia

L'ICO és una entitat sense ànim de lucre amb prop d’un miler de socis i més de 35 anys d’història dedicats a l’estudi dels ocells de Catalunya.

Associació La Sorellona

L’Associació la Sorellona neix el 2013 a partir d’un equip integrat per biòlegs, ambientòlegs i altres titulats en el camp de la gestió de recursos naturals, i alhora també amb una llarga experiència i acreditació en l’àmbit de l’educació en el lleure i l’educació ambiental, que des de fa uns anys treballa en el disseny i realització de diverses activitats d’educació ambiental, que tenen com a objectiu principal la descoberta de la natura.

Associació Mediambiental La Sínia

L’Associació Mediambiental la Sínia és una entitat ambiental, fundada l’any 1997 a la vila Altafulla, que impulsa un programa de custòdia al riu Gaià. Els principals objectius són la conservació de la biodiversitat vinculada amb l’entorn fluvial del riu Gaià, el foment del voluntariat i la promoció de l’educació ambiental, dins del programa de custòdia.

Associació Naturalista i Ecologista de la Garrotxa ANEGX

L'ANEGX és una associació de naturalistes i ecologistes de la Garrotxa que organitza activitats per defensar la Natura.

ASSOCIACIÓ REFORESTA

Reforesta és una associació sense afany de lucre fundada el 1991 que es dedica a la promoció del desenvolupament sostenible, posant especial atenció en els ODS 13 (acció pel clima) i 15 (conservació dels ecosistemes terrestres), prioritzant la recuperació de la vegetació i la lluita contra la desertització.

Associació Taxus

L'Associació Taxus treballa en els àmbits de la conservació del patrimoni natural i la custòdia del territori.

Aula Ambiental Bosc de Turull

L'Aula Ambiental Bosc Turull és un equipament municipal centrat en el coneixement i la protecció del bosc i adreçat a la ciutadania en general i en especial a les escoles i instituts de la ciutat.

Aula Ambiental Sagrada Familia

L’Aula Ambiental de Sagrada Família és el servei d’educació i informació ambiental del Districte de l’Eixample. Situat al Punt Verd de Barri, ofereix serveis i recursos dirigits a la ciutadania per fomentar la cultura de la sostenibilitat.

BACC (Associació Bicicleta Club de Catalunya)

BACC és una associació sense ànim de lucre que neix l’any 2001 i existeix per millorar la qualitat de vida de les persones mitjançant l’ús de la bicicleta, un transport que beneficia tothom.

BIOSFERA Associació d'Educació Ambiental

Associació d'Educació Ambiental que treballa per la conservació dels ecosistemes natural.

CEA Alt Ter

El CEA Alt Ter és una associació sense ànim de lucre dedicada a l'educació a través de la descoberta de l'entorn natural i del patrimoni històric i social, així com la seva recuperació, conservació i difusió.Organitza projectes d'educació ambiental i d'altres relacionats amb el medi ambient al Ripollès.

Ciclistes Urbans Igualada

Pedalem per una ciutat amb una mobilitat més sostenible i segura i amb uns entorns on gaudir de la bicicleta en el lleure.

Climacció

Climacció és un moviment d'acció noviolenta i ecofeminista per lluita contra la crisi climàtica des de Barcelona.

CRAM Fundació

La Fundació CRAM és una entitat privada sense ànim de lucre dedicada a la protecció del medi marí i de les espècies que l’habiten. Les seves línies d’actuació són la clínica i rescat de fauna marina, la investigació i conservació d’espècies i ecosistemes marins, i la sensibilització a favor de la conservació dels nostres mars i oceans.

Cuca de llum ICHN

Cucadellum, grup de recerca dels lampírids de Catalunya, és un projecte de ciència ciutadana, d’estudi i seguiment de les cuques de llum (Lampírids) de Catalunya. I som un grup de treball de la ICHN.

Delta Sostenible

Persones amb consciència ecològica per conscienciar a la poblacio? d’un lloc idi?l•lic que necessita un desenvolupament econo?mic, turi?stic i social sostenible per mantenir el seu equilibri. Saps que pots fer tu pel Delta

DEPANA - EdC

DEPANA és una associació catalana sense ànim de lucre de ciutadans i ciutadanes que actua per a la defensa, l’estudi i la conservació del patrimoni natural, alhora que promou la concepció globalitzadora dels problemes que afecten les espècies i els ecosistemes.

Eixample Respira

Eixample Respira és una plataforma veïnal, apartidista, del districte de l’Eixample de Barcelona que compartim una gran preocupació per la qualitat de l’aire que respirem diàriament.

Eixarcolant

El Col·lectiu Eixarcolant té per objectiu la recuperació dels usos de les espècies silvestres comestibles i les varietats agrícoles tradicionals com a eina per afavorir el desenvolupament d’un model agroalimentari més sostenible, més saludable i més just, que dignifiqui la pagesia, fomenti el desenvolupament rural sostenible, i generalitzi el consum de productes de proximitat, temporada i qualitat.

El Gaig

Plataforma per la defensa i la sobirania del territori de Llinars del Vallès.

En bici sense edat

En Bici Sense Edat és una Associació sense ànims de lucre d’ambit català que des de l’any 2016 treballa per a millorar la qualitat de vida, la salut i el benestar de les persones majors i persones amb mobilitat reduïda, mitjançant l’organització de passejos en tricicles elèctrics especialment adaptats, conduïts per persones voluntàries.

Enginyeria Sense Fronteres

L’Associació Catalana d’Enginyeria Sense Fronteres (ESF) és una associació de cooperació al desenvolupament formada per professionals, docents i estudiants, principalment voluntaris i voluntàries, que treballa per garantir l’accés universal al serveis bàsics, acompanyant el canvi social i l’enfortiment de les poblacions, respectant sempre les característiques culturals i tècniques.

Espigoladors

Espigoladors és una organització sense ànim de lucre que lluita contra el malbaratament alimentari alhora que empodera a persones en risc d’exclusió social d’una manera transformadora, participativa, inclusiva i sostenible.

Flora Catalana

Flora Catalana és una associació, sense ànim de lucre, que organitza el treball voluntari de persones que estimen la natura, amb la finalitat de recollir informació, tant de caire botànic com etnobotànic, relacionada amb la flora de Catalunya i la cultura que, històricament, s’ha desenvolupat al seu voltant. L’objectiu d’aquest recull és d'acabar fent una labor social de difusió i conscienciació. Els canals actuals de difusió de l’associació són els següents: La web de l’associació (www.floracatalana.cat), conté una extensa galeria d'imatges obtingudes amb tècniques de fotografia de camp i laboratori. El catàleg de plantes vasculars que ofereix aquesta web ha esdevingut un referent tant per al món universitari com per als aficionats al món de les plantes. Les sortides, exposicions i formacions organitzades pels grups locals que Flora Catalana té dispersos arreu del territori català. En aquests canals, i amb la doble finalitat de potenciar la voluntat pedagògica de l’associació i de cohesionar els col·lectius vinculats al món vegetal, s’ha decidit afegir- n’hi un tercer: l’edició d’una revista digital que es vol difondre per tot el territori català. Aquesta revista, de contingut principalment etnobotànic, té com a voluntat expressa la de reunir, en una sola publicació, articles procedents del món acadèmic, del món associatiu, dels remeiers i fitoterapeutes, i també articles que exposin tradicions i creences procedents de la cultura popular. Una tasca que, tot i presentar-se difícil, es pretén acomplir garantint el rigor de tot allò que es publiqui, fent ús d’un estil clarament divulgatiu. La revista es complementarà amb seccions de botànica, cultiu, història de la botànica i etnobotànica, recursos i eines, itineraris, activitats per a escoles, etc. Pretenem reunir un ampli grup d’especialistes que ens aportin el seu coneixement alhora que els facilitem un canal d’expressió i publicació d’àmplia difusió que creiem que serà del seu interès. És per això que et convidem a formar part d’aquest engrescador projecte, que pretén canalitzar un ampli espectre d’informació relacionada amb el món de les plantes, podent-hi participar com a redactor, revisor o corrector.

Fridays for Future Barcelona

Moviment estudiantil sorgit del corrent internacional Friday4Future i Youth4Climate.

Fridays For Future Girona

Moviment gironí sorgit del corrent internacional Friday4Future i Youth4Climate.

Fridays for Future Igualada

Fridays For Future Reus

Moviment estudiantil de Reus per la lluita contra l'emergència climàtica.

Fridays for future Tarragona

Moviment juvenil internacional contra l'emergència climàtica, a Tarragona.

Fundació Catalunya La Pedrera

La Fundació Catalunya La Pedrera aposta per l’ètica i la innovació, creu en la proximitat i el dinamisme, i vol transformar en accions el compromís amb el territori i amb la seva gent. Preservem, millorem i restaurem els nostres ecosistemes i paisatges perquè una natura ben conservada i un medi ambient saludable són valors cada cop més reconeguts en una societat avançada.

Fundació Emys

La Fundació Emys és una entitat sense ànim de lucre dedicada a la conservació de la natura, en especial a les zones humides i de la tortuga d’estany (Emys orbicularis), mitjançant recerca, gestió, conservació, educació i conscienciació. L’entitat treballa ajudant els actors del territori a fer-ne una gestió sostenible, promovent l’agroecologia, la gestió forestal sostenible, l’educació ambiental i l’ecoturisme.

Fundació Miranda

La Fundació Miranda neix el 2008 amb la voluntat de rescatar i recuperar cavalls que viuen situacions difícils, de maltractament, isolament o abandonament, oferint-los una vida digna i facilitant la seva vida en ramat i en llibertat, en grans espais naturals.

Fundació Rezero

La Fundació Catalana per a la Prevenció de Residus i el Consum Responsable -Rezero- neix l'any 2005 com una entitat privada sense ànim de lucre i d'àmbit català. Ha estat impulsada per entitats ecologistes i cíviques del país amb el suport i la participació de sectors diversos de la societat civil, les administracions i el món empresarial. Volem canviar el model de producció i consum cap al Residu Zero, impulsant accions i polítiques transformadores de prevenció de residus treballant en xarxa amb tots els agents socials i econòmics. Per aquest motiu cerquem informació i anàlisi, creem coneixement, el socialitzem, dissenyem campanyes innovadores, proposem plans i polítiques transformadores i proposem normatives per una millora en la prevenció de residus.

FUNDESPLAI

Fundesplai és una iniciativa sense afany de lucre on, des de fa prop de 50 anys, treballem a favor dels infants, els joves, les famílies i el Tercer Sector des dels àmbits educatiu, social i mediambiental.

Garraf Coopera - Plataforma Defensem l'Ortoll

L’Associació Garraf Coopera és una expressió del compromís cívic i solidari de moltes persones, fruit de la reflexió sobre la cooperació i la sensibilització. La Plataforma “Defensem l’Ortoll” neix per sensibilitzar a la població i els seus representants sobre el gran valor que aquest espai podria suposar, no només per a la qualitat de vida dels habitants, sinó com a atractiu turístic que marqués la diferència amb altres indrets.

GEDEN (Grup d'Estudi i Difusió de l'Entorn Natural)

Grup d'estudi i difusió del entorn natural és una associació que es dedica a impartir tallers d'Educació Ambiental i a fer difusió sobre temàtiques naturals i ambientals.

GEPEC - EdC

EL GEPEC-EdC, Grup d’Estudi i Protecció dels Ecosistemes Catalans-Ecologistes de Catalunya és una associació sense afany de lucre, de defensa, de custòdia i d'estudi de la natura que té especial cura en la millora del medi ambient de les terres de l'Ebre, Priorat, Conca de Barberà i Camp de Tarragona, tot i que el seu àmbit legal és Europa. GEPEC neix l’any 1985 amb el nom de Grup d’Estudi i Protecció dels Ecosistemes del Camp.

GETE (Ecologistes en Acció de Tarragona i l'Ebre)

GETE és el Grup Ecologista de Tarragona i l'Ebre d'Ecologistes en Acció.

Geven Grup Ecologista del Vendrell i Baix Penedès

El Geven és un grup de persones que treballa per la defensa de la natura i que creu en l'ecologisme com la manera de conservar el nostre patrimoni natural i dur a terme els nostres objectius.

GRAËLLSIA, Grup d’estudis i comunicació ambiental

GRAËLLSIA, Grup d’estudis i comunicació ambiental, és una entitat sense ànim de lucre amb seu a Roquetes, que centra les seves actuacions en la divulgació i recuperació del patrimoni natural de les Terres de l’Ebre, en el marc de la Reserva de la Biosfera.

Grup Anellament Calldetenes Osona

El GACO (Grup d'Anellament de Calldetenes-Osona) és una entitat sense ànim de lucre dedicada fonamentalment als ocells. Els seus objectius són l'estudi, la protecció i la divulgació d'aquests animals, principalment a través de l'anellament.

Grup de Defensa de la Natura del Berguedà

El GDNB és una entitat que vol vetllar per l'entorn natural de la comarca, donant a conèixer el medi i defensant el desenvolupament sostenible.

Grup de Defensa del Ter

El Grup de Defensa del Ter (GDT) és una associació ecologista formada per ciutadans compromesos que estimem el Ter, la vida i el medi natural.

Grup de Natura del Solsonès

El Grup de Natura del Solsonès és una secció del Centre d’Estudis Lacetans (CEL), que té com a objectius principals estudiar, protegir i difondre els valors naturals de la comarca del Solsonès.

Grup de Naturalistes d'Osona (GNO)

El Grup de Naturalistes d'Osona (GNO) treballa per l'estudi, la conservacio i la divulgació del patrimoni natural de la comarca d'Osona per mitjà d'activitats i projectes.

Grup Felis ICHN

FELIS – Grup de Recerca en Carnívors de Catalunya és un grup de treball vinculat a la Institució Catalana d’Història Natural (ICHN). Té per objectiu promoure el coneixement sobre els mamífers carnívors de Catalunya i millorar-ne l’estat de conservació. FELIS també vol donar suport a projectes d’estudi proposats pels membres i promoure la transferència d’informació sobre les espècies entre el grup i difondre-la cap a la societat.

Grup Natura Freixe

El Grup de Natura Freixe és una entitat sense ànim de lucre fundada l’any 1989 a Flix (Tarragona). Entre els seus objectius fundacionals figuren promoure l’estudi i la divulgació dels valors naturals de la comarca de la Ribera d’Ebre, col•laborar amb l’administració en la gestió i conservació dels espais naturals de la zona, i promoure activitats d’educació ambiental.

Grup Natura Sterna

El Grup de Natura Sterna és una associació formada per un grup obert i heterogeni de persones amb el denominador comú de l’amor per la Natura. Per la Natura en lletres grosses i especialment per aquest tros meravellós que tenim més proper. Treballar per la recerca i la divulgació de la flora, fauna, i el medi natural i cultural més proper. El nom de ”Sterna” que ens identifica, l’escollirem a principis dels anys 90 i correspon al gènere d’un grup d’ocells marins entre els quals hi ha el xatrac bec-llarg (Sterna sandvicensis) que és molt representatiu dels nostres hiverns i que ens visita en nombre més aviat escàs. El Grup de Natura Sterna el va escollir com a emblema per tot allò que simbolitza. Representa la relació dels elements, doncs treu endavant els seus petits en terra ferma i busca el menjar a l’aigua, tot caçant des de l’aire. La seva presència escassa en una costa tan humanitzada com la nostra, és un crit d’auxili i d’esperança alhora, perquè encara no tot és perdut.

IAEDEN - Salvem l'Empordà

IAEDEN es crea a l’any 1980 amb la reivindicació activa de protegir el Parc Natural dels Aiguamolls. Una lluita emblemàtica que va continuar posteriorment amb la reivindicació de protecció del cap de Creus i de l’Albera. IAEDEN és una associació ecologista principalment conservacionista i a partir de l’any 2000 comença a treballar alhora temes d’ecologia.

L'Aube

Entitat ambiental que, promou projectes que integrin espais naturals, salut i societat.

La Canonja 3

Som “La Canonja 3 – Poble, paisatge i sostenibilitat”, una entitat que ha nascut amb els objectius d’actuar en els àmbits del poble, el paisatge i la sostenibilitat. Després d’un treball previ d’anàlisi de necessitats i mancances en el camp del medi ambient a la Canonja ha sorgit, amb la iniciativa de diferents persones que han compartit les mateixes inquietuds, aquesta associació de caràcter no lucratiu i oberta a tothom.

Limnos

Entitat ecologista sense finalitat de lucre que va néixer a finals de l’any 1987, per l’interès d’un grup de persones de Banyoles i els seus voltants preocupades per la protecció del medi ambient i disposades a treballar, sense rebre cap diner a canvi, per preservar el valuós patrimoni natural de la zona.

Massa Critica Sabadell

La Massa Crítica de Sabadell és un passeig mensual en bicicleta. És un col • lectiu indefinit, informal, biciactivista i compromès en la defensa pels carrers on moures sigui més equitatiu. És un moviment que va néixer a San Francisco el 1992 i es va anar expandint per tot el món. No és una manifestació, només gent muntant en bici. La MASSA CRÍTICA és un esdeveniment, un moviment, un esdeveniment que té lloc tots els mesos en nombroses ciutats del món. És una bicicletada mensual en bici per reclamar els drets del ciclista i promoure un model de ciutat sostenible. No és una manifestació ni una organització, només gent, homes o dones, joves o vells anant en bicicleta. Tampoc és una carrera. És una manera d'establir un espai públic on la gent pugui ajuntar-se, reunir-se i conèixer-se. No té dirigents, no hi ha una organització que autoritzi els passejos. Un conjunt de ciclistes es reuneixen al mateix lloc, a la mateixa hora i decideixen pedalar junts per una estona, portant amb si els seus ideals i les seves formes de viure, compartint-les amb els altres. Les trobades són bastant directes, se celebra un cop al mes, en una data i un lloc perquè la gent sàpiga on i cúando és. En un lloc conegut i de fàcil accés per a la majoria dels ciclistes, on un gran nombre de gent es pugui congregar abans del passeig. Pedala cada dia i celebra-ho un cop al mes! Recomanacions: Pedalejar junts, en escamot, evita l'entrada de cotxes i augmenta la nostra seguretat. Ocupem tots els carrils deixant lliure el carril bus quan ens sigui possible. Els semàfors són per a la capçalera, la resta ha d'intentar no segregar el grup i passar uniformement a les cruïlles. Els vianants tenen prioritat. Aquest és un passeig lúdic i festiu. Actituds violentes no seran benvingudes.

Montornès Animal

Montornès Animal neix per la necessitat de defensar la vida animal i protegir el medi ambient al municipi. Som una associació sense ànim de lucre amb l’objectiu de donar veu a aquells que no en tenen i respectar la flora i fauna del poble. Volem ajudar a despertar l’empatia cap als animals de manera amable entre el veïnat de Montornès.

Museu de Ciències Naturals de Granollers

El Museu de Ciències Naturals de Granollers presenta un programa d’activitats didàctiques relacionades amb les ciències naturals, el medi ambient i el patrimoni natural i també dóna suport i difon el treball de recerca del Museu i de les seves col·leccions.

Osmon

Osmon és una ONG que treballa per la reforestació de zones no boscoses, per combatre el canvi climàtic i conservar el que ja tenim. De la terra al món.

Paisatges Vius

Paisatges Vius és una entitat dedicada a la conservació de la natura de manera compatible amb les activitats socioeconòmiques del territori.

Plastic Free Foundation

Platges Netes La Cala

Equip de voluntàries per la neteja de la costa del nostre poble, L'Ametlla de Mar

Platges Netes Llançà

Associació Llançanenca per la defensa del litoral.

Posidonia Green Project

Posidonia Green Project is an international organization dedicated to the marine environmental protection based in Spain and Italy linked with European delegations. The organization started to boost the Posidonia Green Festival in Italy on 2011 step by step the commitments and projects undertaken encouraged the Spanish office currently headquarter of the Posidonia Green Project.

Projecte Boscos de Muntanya / Bergwaldprojekt

Projecte Boscos de Muntanya és una entitat sense ànim de lucre que treballa per la conservació i la millora dels boscos de muntanya als Pirineus catalans. Forma part de la Fundació Bergwaldprojekt, nascuda a Suïssa el 1987, que avui dia és present a 4 països: Suïssa, Àustria, Alemanya i Catalunya.

Rebel·lió o Extinció Barcelona

Extintion Rebellion és un moviment civil internacional nascut per posar urgència a la lluita contra l'emergència climàtica.

SEO BirdLife

La Societat Espanyola d'Ornitologia és una organització no guvernamental d'utilitat pública que té com a principals objectius la conservació i l'estudi de les aus i els seus hàbitats. Actualment compta amb més de 12.000 socis i uns 5000 voluntaris.

Societat Catalana d'Herpetologia

La Societat Catalana d’Herpetologia és una associació científica sense afany de lucre, fundada l’any 1981 amb el nom de Societat Catalana d’Ictiologia i Herpetologia, essent la pionera a tot l’estat.

SOS Costa Brava

Agrupació d'organitzacions, plataformes i individualitats del litoral gironí per protegir el medi ambient, el paisatge i la qualitat de vida a la Costa Brava i lluitar contra l'especulació urbanística.

Submon

Submon treballa per conservar la biodiversitat marina i per assolir un ús sostenible del medi marí, i ho fa promovent un canvi en la relació de la societat amb el mar, amb actuacions in situ i utilitzant i transmetent coneixement.

Surfrider

Surfrider som una ong ambiental dedicada a la protecció de l'oceà, les onades i la costa.

Ultra Clean Marathon

La cursa sostenible i solidària amb la natura. Entrena ara amb nosaltres per la UCM, que es correrà el Dia mundial del medi ambient 2021.

Vilassar Ecologista - XR

Vilassar Ecologista XR som un grup de persones a títol independent i sense pretensió política, vinculats al moviment internacional XR (Rebel·lió o extinció), i amb un marcat caràcter anticapitalista i antirepressiu. El nostre objectiu passa per la lluita i la divulgació contra el canvi climàtic i tot el que està vinculat amb l’ecologia, la sostenibilitat i la defensa del medi ambient. Som una associació sense ànim de lucre, en estat pràcticament embrionari degut a que a la nostra presentació pública i primera activitat col·lectiva va haver de ser ajornada el passat mes de març de 2020 per l’aparició del COVID19. Estem obertes a noves incorporacions amb iniciativa, ganes de lluita i voluntat de treball per tal de poder construir i proposar alternatives davant l’emergència climàtica, amb perspectiva global i activitat local.

WWF Barcelona

WWF Barcelona és el grup de voluntaris i voluntàries de WWF que actua a Barcelona i a Catalunya. A banda de donar suport a campanyes globals, du a terme projectes propis de conservació i sensibilització en col·laboració amb organitzacions locals i organitza jornades de formació.

Xarxa per a la Conservació de la Natura

Dues xarxes d’entitats amb una llarga trajectòria dedicades a la custòdia del territori i al voluntariat ambiental han decidit unir forces en una única organització. Aquesta nova xarxa formada per més de 170 entitats (entitats privades sense ànim de lucre i administracions públiques) treballarà per impulsar la custòdia del territori, la conservació cívica i privada, i per fomentar el voluntariat ambiental. El 19 de febrer de 2019 ha tingut lloc l’Assemblea Extraordinària per fer efectiva la fusió entre la Xarxa de Custòdia del Territori (XCT) i la Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC).

Xatrac

Xatrac és una Associació mediambiental ubicada a Lloret de Mar i fundada l’any 2008 que treballa en l’estudi i difusió del medi natural, perquè la millor eina per a preservar el nostre patrimoni natural és un bon coneixement, una bona gestió i una bona difusió.