dissabte 27 d’abril 2024
09:30h fins 18:30h
Centre Cívic Santa Eugènia "Can Ninetes"
Girona
Descobrirem les herbes silvestres comestibles dels nostres marges, dins una jornada que inclou passejada etnobotànica, taller de cuina, dinar " EspaiCuinarSa", xerrades i tallers.
Vine i participa a la diada ELS TRESORS DELS MARGES: descobrim les herbes silvestres comestibles.
Dia: Dissabte 27 d’abril
Lloc: Centre Cívic Santa Eugènia “Can Ninetes” Girona, C/Sta. Eugència 146
Les activitats de la Jornada són totalment gratuïtes (excepte el dinar) i també inclusives (aptes per a qualsevol persona i edat).
Pel DINAR cal realitzar inscripció (i comunicar al correu de contacte possibles intoleràncies alimentàries). Places limitades!
Preus: Socis Eixarcolant: 9€; NO socis: 11€.
PROGRAMA DE LA DIADA “amb sortides etnobotàniques, tallers, i molt més”
- 9.30h: Benvinguda als assistents. Aclariments i inscripcions als tallers i xerrades de la Jornada.
- 10.00h: Passejada etnobotànica “llarga”: “Can Ninetes” – Safareig – Llera del Ter – Bassa Gran – Hortes de Santa Eugènia – “Can Ninetes”
- 10.45h: Passejada etnobotànica “curta”: “Can Ninetes” – Hortes de Santa Eugènia – “Can Ninetes”
- 12.00h: Tallers de cuina.
- 14.00 h: Dinar (Cal inscripció). Entrants compostos d’amanida, cremes fredes i patés d’herbes silvestres. Arròs vegetal (elaborat per Matthias Hespe de “EspaiCuinarSa”. Postres del Forn de Jorba
- 16.00 h: Xerrades i tallers.
- “L’impacte del que mengem” (Joc de descoberta)
- “L’etnobotànica al rescat: l’ús de les plantes a la prehistòria” (Xerrada)
- Cuina d’aprofitament” (Taller pràctic)
- “Què diuen que diuen? Els refranys i les plantes”
- El compostatge i visita a la planta de compostatge de les Hortes
- 18.30 h: ComiatMés informació i contacte (dubtes, consultes, intoleràncies, alèrgies):
selvagirones.nodes@eixarcolant.cat
Organitza el Node Selva-Gironès d’Eixarcolant amb la col·laboració del Centre Cívic Santa Eugènia, EspaiCuinaSa i Urban Sketchers.
Inscripcions en aquest enllaç
Compartir:


