montornes

Retirada de residus dels espais naturals de Montornès del Vallès

Icona data

diumenge 31 gener 2021

11:00h fins 18:00h

Icona lloc

Camí fluvial del riu Mogent, Turó de les Tres Creus, Turó del Pedró o els camins de Can Xec, la Riera, camí fluvial del riu Congost, Parc de la Serralada Litoral.

Montornès del Vallès


Montornès Animal

Contacte:

  • Informació
  • Ubicació

Retirada de residus abandonts als espais naturals a Montornès, amb motiu del Dia Mundial de l'Educació Ambiental A Montornès hi ha un munt de llocs on podem recollir residus mentre passegem. El camí fluvial del riu Mogent (cap a Montmeló o cap a Vilanova Del Vallès), el Turó de les Tres Creus, el Turó del Pedró o els camins de Can Xec són només alguns exemples. També podeu passar per la Riera, pel camí fluvial del riu Congost, pel Parc de la Serralada Litoral... I vosaltres, per on caminareu aquest diumenge?

Montornès Animal celebra la primera jornada de neteja dels espais naturals de l’any
L’entitat ha previst organitzar una recollida de brossa el darrer diumenge de cada mes. La primera jornada de l’any tindrà lloc el 31 de gener i està
adreçada a grups reduïts de veïns i veïnes.
Després de la jornada de neteja dels espais naturals del 5 de juny de l’any passat, emmarcada en el Dia Mundial del Medi Ambient, l’associació local Montornès Animal ha establert un calendari de trobades de caràcter mensual per al 2021.
La primera sessió se celebrarà el 31 de gener, 5 dies després del Dia Mundial de l’Educació Ambiental. L’entitat convida el veïnat a aprofitar les seves passejades per
recollir els plàstics, vidres, cartrons i altres residus que es trobin pel camí. Igual que a la jornada de l’any passat, l’Ajuntament habilitarà un espai al recinte firal perquè la ciutadania dipositi les bosses amb les deixalles. A la darrera edició, les persones participants van recollir residus a espais com el passeig fluvial del riu Mogent, el turó de les Tres Creus, el Parc de la Serralada Litoral o la plana de Can Vilaró.

Com a novetat, la ciutadania podrà descarregar una tarja que Montornès Animal segellarà cada vegada que participi en una acció de neteja. Un cop tingui 10 caselles
marcades, la persona rebrà un diploma que l’acreditarà com a membre del Club d’Amics de la Natura i els Animals, així com obsequi per agrair la seva tasca. L’objectiu d’aquesta iniciativa és potenciar el compromís del veïnat amb aquest tipus d’actuacions de sensibilització. Membres de l’associació romandran al recinte firal d’11 a 13 h i de 16 a 18 h per segellar les targes que portin les persones participants.

En cas que necessiteu més informació, bosses d’escombraries o acompanyament el dia de la jornada podeu enviar un correu electrònic a l’adreça
montornesanimal@gmail.com o enviar un missatge a través de Facebook, Twitter o Instagram. També podeu fer arribar alguna imatge o vídeo que enregistreu el dia de la recollida o compartir-la a les xarxes socials amb l’etiqueta #NetegemMontornes i/o anomenant Montornès Animal, per incloure els materials en un vídeo conjunt.

Observacions

Montornès Animal recorda a les persones interessades que han de dur la mascareta i sortir en grups reduïts i autònoms. L’entitat també farà una convocatòria a les 10 h del diumenge per distribuir les persones que vagin en solitari i vulguin anar en grup.

 

Compartir: