eixample respira acció_2

Acció per la qualitat de l’aire a l’Eixample de Barcelona

Icona data

divendres 27 novembre 2020

16:30h fins 17:00h

Icona lloc

Carrer Mallorca amb carrer Urgell

Barcelona


Eixample Respira

Contacte:

  • Informació
  • Ubicació

Acció per reclamar la millora de la qualitat de l'aire al voltant de les escoles de l'Eixample

Vine avui, a les 16:30 h, vine a tallar el carrer Mallorca per reclamar un carril menys de cotxes davant de l’escola  Auró.

Protegim als nostres infants. Per unes escoles sense fums ni sorolls ,  per reivindicar un entorn escolar més segur, amb menys contaminació!
No hi faltis! Com més serem, més pressió farem!!
Menys cotxes, més salut i més espai segur per a famílies i infants!
T’hi esperem!

______

Som una plataforma veïnal, apartidista, del districte de l’Eixample de Barcelona que compartim una gran preocupació per la qualitat de l’aire que respirem diàriament.

Al nostre districte, des de l’any 2010, se sobrepassen de forma sistemàtica els nivells legals de diòxid de nitrogen (NO²), i patim a diari una qualitat de l’aire molt per sobre dels nivells màxims exigits per l’Organització Mundial per la Salut.

Els nostres carrers són veritables autopistes urbanes, per exemple:

* Carrer Aragó (6 carrils) 85.635 vehicles/dia
* Gran Via (8 carrils) 56.694 vehicles/dia
* Carrer Marina (6 carrils) 42.252 vehicles/dia
* Carrer València (4 carrils) 29.817 vehicles/dia

Cotxes i motos, tot i representar tan sols un 24% dels desplaçaments a la ciutat, són la principal font de contaminació i soroll, tot monopolitzant pel seu ús exclusiu la major part de l’espai públic.

L’Eixample és el districte més poblat de Barcelona, amb una densitat de població de les més altes d’Europa: 356,3 hab/ha. Al districte hi ha 53 escoles bressol, 47 escoles infantils i de primària, 32 centres d’educació secundària, batxillerat i FP i 1 escola d’educació especial.

Segons l’informe de salut de l’Agència de Salut Pública de Barcelona, al districte la causa principal de mort en els homes és el càncer de pulmó, la malaltia isquèmica del cor (inclou angina de pit i infart cardíac) i la malaltia cerebrovascular (inclou ictus), i en les dones el càncer de mama, el càncer de pulmó, la demència senil i l’Alzheimer.

Compartir: