gn freixe

Ajuda’ns a conservar la llacuna de Sebes

Icona data

dissabte 5 setembre 2020

08:00h fins 13:00h

Icona lloc

Reserva Natural de Sebes

Flix


Grup Natura Freixe

Contacte:

  • Informació
  • Ubicació

Jornada de voluntariat a la Reserva Natural de Sebes,  5 de setembre a les  8:00.
Punt de trobada al  Mas del Director (Reserva Natural de Sebes)

 

Espai fluvial de l’Ebre situat al marge esquerre aigües amunt de l’embassament de Flix (Sebes) i aigües avall del meandre de Flix. En conjunt ocupa una superfície de més de 250 hectàrees de zones d’aigües lliures, aiguamolls, boscos de ribera, illes fluvials i galatxos (o braços de riu).

A l’espai de Sebes es van iniciar actuacions de conservació l’any 1993 amb el Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Flix i el Grup de Natura Freixe, amb un model de gestió participada precursora de la custòdia del territori. Des d’aleshores, i especialment d’ençà de 1999, en què es va inaugurar l’edifici restaurat del Mas de Director, el Grup de Natura Freixe s’encarrega de la gestió d’aquest espai natural en conveni amb la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Flix.

Al llarg d’aquests anys, s’han bastit un seguit d’infraestructures: passera del canyissar, observatori de la llacuna, observatori de la Vall de Sant Joan, passera del bosc de ribera, observatori de les cigonyes, observatori “Lo Galatxo”, entre altres. A banda i gràcies a l’adquisició per part de l’antiga Fundació Territori i Paisatge, es van incorporar a la reserva la finca del Mas de les Cigonyes i la del Mas de Pitoia (on hi ha ubicat el Centre d’Interpretació del Camí de Sirga).

Dels projectes de conservació, en destaquen els que es van iniciar el 2001: la gestió de canyissars mitjançant la pastura amb cavalls de la Camarga i la reintroducció de la cigonya blanca a les Terres de l’Ebre.

D’ençà de 2008, en conveni amb el Departament d’Ensenyament, comptem amb els serveis educatius de l’Entorn d’Aprenentatge de Sebes i Meandre de Flix.

Altres projectes promouen l’agricultura sostenible, com la creació d’una marca d’oli ecològic, l’Oli Mas de Pitoia, o productes vinculats al territori com ara una cervesa artesana, la Lutra, amb gust de menta i regalèssia.

Podeu trobar més informació d’aquest espai al web de la Reserva Natural de Sebes

Compartir: