Bioblitz al campus de la UAB

Icona data

divendres 6 maig 00:00h - dissabte 7 maig 00:00h

Icona lloc

Campus de la UAB

Bellaterra


Fundació Autònoma Solidària (FAS UAB)

Contacte:

  • Informació
  • Ubicació

Arriba el primer Bioblitz al campus de la UAB Tens ganes d'aprendre sobre plantes i animals del Vallès i mostrejar per descobrir-los de la mà d'experts i expertes?

Atenció, que arriba el primer Bioblitz al campus de la UAB! Tindrà lloc els dies 6 i 7 de maig i ve carregat d’activitats que permetran conèixer amb profunditat la fauna i flora del nostre campus.

Però primer de tot, què és un Bioblitz?

Es tracta d’un esdeveniment participatiu de ciència ciutadana que té com a objectiu registrar tantes espècies d’éssers vius com sigui possible en un lloc específic durant un temps determinat.

El campus de la UAB es troba a Bellaterra i té una extensió aproximada de 260 hectàrees. Es caracteritza per tenir un mosaic agroforestal amb diversitat d’ambients, forestals de ribera, pinedes, alzinars, rieres, camps, etc. Aquesta diversitat provoca que hi puguin viure una gran diversitat d’organismes vius.

“Tot i ser una zona amb molta activitat humana, és molt interessant també a nivell ecològic, perquè és un espai que connecta les dues serralades prelitoral i litoral. La seva preservació és, doncs, importantíssima per assegurar la viabilitat de les poblacions d’animals i plantes de diferents parcs naturals i espais agroforestals”, explica Sandra Saura, investigadora del Departament de Biologia Animal, Biologia Vegetal i d’Ecologia de la Universitat i del CREAF, coordinadora del Bioblitz.

Totes les activitats previstes s’iniciaran des de la Plaça Cívica del campus. Consulta adjunt el programa d’activitats que es duran a terme al llarg de les dues jornades.

Si hi participes, podràs col.laborar en el mostreig de diferents grups de plantes i animals de la mà de persones expertes i biòlegs i biòlogues de camp que ens ensenyaran com estudiar els diferents tipus d’éssers vius.

Les inscripcions  per a tots els públics estan obertes fins el dia 3 de maig. Trobaràs en aquest enllaç 

Més informació aquí

El Bioblitz que es durà a terme a la UAB forma part del projecte Sensibilització i recerca per transformar educant i incidint per la millora de la biodiversitat i la sostenibilitat al campus de la UAB, que coordina Sandra Saura i té com a objectius principals divulgar la importància ecològica del campus de la Universitat, així com també dur a terme accions de gestió per la millora de la seva conservació ecològica. Les dades obtingudes permetran fer un diagnòstic de la biodiversitat com a punt de partida del projecte i seran imprescindibles per facilitar la presa de decisions d’accions de millora de la conservació del campus. Aquestes dades seran compartides i es podran actualitzar a través d’una aplicació.

El Bioblitz UAB està finançat per la Fundació Autònoma Solidària (FAS) de la UAB, en col·laboració amb l’oficina de Medi Ambient, la Facultat de Biociències i el Departament de Biologia Animal, de Biologia Vegetal i d’Ecologia de la Universitat i el CREAF.

Altres associacions i entitats que hi col·laboren són:  Associació Catalana de Malacologia, Institució Catalana d’Història Natural, Museu de Ciències naturals de Granollers – Àrea d’investigació de quiròpters, Institut de Recerca de la Biodiversitat, Zoological Systematics and Evolution (GRC), Universitat de Barcelona, Associació per la Defensa i Estudi de la Natura (ADENC), Societat Catalana d’Herpetologia, Grup Felis – (ICHN), Grup Orquidiològic de Catalunya (ICHN), Cucadellum – grup d’estudi dels lampírids de Catalunya.

 

Anima’t a participar-hi! Tindràs la oportunitat de conèixer altres espècies amb les qui compartim el campus i saber més sobre aquest espai privilegiat a nivell ecològic en què ens trobem.

#bioblitzUAB #biodiversitatUAB #campusuab #uab #natura #ecologia #mediambient

Compartir: