dissabte 1 juny 2024
09:30h fins 22:00h
Barranc del Pedret
Reus
Apunta't !! I descobreix tota la Biodiversitat que tens al teu costat. Aprèn i descobreix a la vegada.
Apunta’t !! I descobreix tota la Biodiversitat que tens al teu costat. Aprèn i descobreix a la vegada.
Activitat a Reus, dissabte 1 de Juny, a l’aire lliure, en 2 horaris: matí (9,30 a 13,30 h) o vespre (20 a 22 h). Activitat per tots els públics.
___
Amb motiu del Dia de la Biodiversitat, que se celebra el 22 de maig, la Regidoria de Medi Ambient i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Reus organitza el dissabte 1 de juny un esdeveniment participatiu de ciència ciutadana a través d’un Bioblitz diürn i nocturn. Els Bioblitz són trobades que tenen per objectiu registrar tantes espècies com sigui possible en un lloc i durant un temps determinat. L’activitat es realitza amb el suport d’una persona experta en ciència ciutadana i especialitzada en la identificació de la flora i fauna del territori català.
L’esdeveniment es portarà a terme en horari diürn i nocturn, per tal d’observar el màxim d’espècies. L’acció forma part del pla d’accions de sensibilització i comunicació per involucrar en l’Agenda 2030 i el Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) a la ciutadania de Reus que desenvolupa la regidoria de Medi Ambient i Sostenibilitat. Aquestes accions es recolzen en activitats que promouen la participació activa dels col·lectius ciutadans com és el cas del Bioblitz.
Horaris i inscripcions
- El Bioblitz diürn tindrà lloc el dia 1 de juny de 9:30 a 13:30h al Barranc del Pedret (C/Ignasi Iglesias amb C/ Joan Fuster. Parc del Roquís). En aquesta jornada s’identificaran espècies de flora i fauna.
- El Bioblitz nocturn serà el mateix dia de les 20h a 22h al barranc del Pedret (C/del Migdia amb C/Robert Gerhard. Zona del parc). En aquesta jornada s’identificaran espècies de mussols, ratpenats i petits mamífers.
El reportatge d’espècies es realitzarà a través de l’app iNaturalist i per a la identificació s’utilitzaran les següents apps: Merlin, PlantNet, BirdNet, o fins i tot el GoogleLens.
Més informació i inscripcions en aquest enllaç
Compartir: