BioMARató 2024 : Platges amb Vida

Icona data

dilluns 6 maig 00:00h - dimarts 15 octubre 00:00h

Icona lloc

Costa Catalana

les poblacions de la costa


Institut de Ciències de Mar (ICM-CSIC)

Contacte:

  • Informació
  • Ubicació

La BioMARató, que se celebra del 6 de maig al 15 d'octubre, està oberta a totes aquelles persones interessades en conèixer la biodiversitat marina i de les platges catalanes i que desitgin contribuir a una iniciativa de ciència ciutadana.

La BioMARató és un esdeveniment de ciència ciutadana que uneix entusiastes del mar i la fotografia subaquàtica en una amistosa competició per documentar la biodiversitat al llarg de la costa catalana.

Des del 6 de maig fins al 15 d’octubre, se celebra la BioMARató, una oportunitat única de capturar la diversitat d’espècies marines i costaneres i compartir-les a través de la plataforma MINKA. Durant aquest període, les entitats mobilitzadores de la BioMARató organitzen sortides de snorkel i busseig per ensenyar a capturar la biodiversitat en imatges i a identificar les espècies, per després compartir-les a la plataforma MINKA.

La BioMARató està oberta a totes aquelles persones interessades en conèixer la biodiversitat marina i de les platges catalanes i que desitgin contribuir a una iniciativa de ciència ciutadana. Per participar, només cal registrar-se a la plataforma MINKA, capturar fotografies de fauna i flora marina, identificar les espècies si se’n coneix el nom comú o científic, i pujar-les a la plataforma tant des de l’aplicació com des del web. MINKA és una comunitat on persones científiques, experts i aficionats poden interactuar per identificar les espècies capturades. Tothom és benvingut a MINKA!

Al final de la temporada, es lliuren premis a les persones participants més actives de les diferents províncies, així com premis aleatoris i altres sorpreses. Totes les observacions es publiquen en accés obert, proporcionant informació valuosa sobre la biodiversitat de la costa catalana. Sense la participació de la societat, la comunitat científica no podria disposar dels recursos necessaris per obtenir aquestes dades massives.

Web de la BioMARató

Veure les observacions de la BioMARató a MINKA

 

Compartir: