Biomarató de Banyoles

Icona data

divendres 26 abril 10:00h - diumenge 5 maig 13:30h

Icona lloc

Banyoles

Banyoles


Limnos

Contacte:

  • Informació
  • Ubicació

Biomarató de natura urbana a Banyoles

La Biomarató és el nom del City Nature Challenge de Banyoles i el Pla de l’Estany.

El City Nature Challenge (CNC) és una competició amistosa internacional d’observacions naturalistes en la qual més de 100 ciutats de tot el món intentaran aconseguir la major quantitat d’observacions d’éssers vius de la seva naturalesa local i publicar-les a internet.

Consulta la programació aquí

La Biomarató es divideix en dues parts:

  • Del 26 al 29 d’abril: Observem, fotografies a plantes i animals de la ciutat.
  • Del 30 d’abril al 5 de maig: Identifiquem, ajudar a identificar el que s’ha trobat.

Puja la teva observació al Projecte Biomarató Banyoles 2019 a l’aplicació de mòbil Natusfera

A les biomaratons es pot participar individualment o en grup. Els centres educatius participaran al llarg de les seves hores lectives, i les entitats han organitzat pel dia 27 d’abril un seguit d’activitats gratuïtes i obertes a tothom amb experts en ocells, vegetació i papallones per a facilitar la participació en aquesta manera d’observar la pròpia biodiversitat.

És una oportunitat de convertir-se en un ciutadà científic d’una manera divertida i lúdica perquè s’utilitzarà una plataforma de ciència ciutadana com és Natusfera, un quadern de camp per al mòbil, una xarxa social naturalista i una plataforma molt potent per al seguiment de la biodiversitat. Les observacions registrades en Natusfera quedaran disponibles per a tothom i, posteriorment, passaran a formar part de GBIF (Infraestructura Mundial d’Informació en Biodiversitat, per les sigles en anglès), que amb gairebé 900 milions de registres constitueix la major xarxa mundial de dades de biodiversitat. D’aquesta manera les dades seran útils per a la ciència i per afavorir la conservació de la naturalesa de les nostres ciutats.

El resultat final serà que milers de persones de tot el món sortiran a observar la natura al seu voltant.
I els resultats de la competició es faran públics el dilluns 6 de maig de 2019.

Anima’t i participa!

Més informació

Pots escriure a info@limnos.org

 

 

 

Compartir: