Biomarato Marina Virtual

Biomarató marina virtual

Icona data

dilluns 27 abril 18:00h - dimarts 28 abril 20:00h

Icona lloc

online


Institut de Ciències del Mar Divulga

Contacte:

 • Informació
 • Ubicació

Aquest any, Biomarató Marina virtual! Del 24 al 27 d’abril identificació d'espècies marines de la Costa Catalana!

Per participar inscriu-te en aquest formulari

Què és la Biomarató?
La Biomarató forma part del City Nature Challenge, una competició amistosa entre més de 200 ciutats de tot el món que té per objectiu aconseguir el nombre més elevat d’observacions de biodiversitat en un espai i temps determinat. Guanyarà la ciutat que aconsegueixi fer més observacions, trobar més espècies diferents i animar a més participants!

Enguany,  de 24 al 27 d’abril, hi haurà una Biomarató Marina Virtual., que farà d’avantsala a la  Biomarató Marina presencial. Organitzada per l’Institut de Ciències del Mar (ICM-CSIC) i Anèl·lides Serveis Ambientals Marins, durant la Biomarató Marina els ciutadans participen en activitats programades d’esnòrquel i submarinisme, fotografien éssers vius sota l’aigua i pugen les imatges a una App de ciència ciutadana.

Tot i que la pandèmia de coronavirus (COVID-19) no ens deixarà gaudir de la natura i sortir de casa a fer les observacions. La Biomarató Marina s’ha posposat i se celebrarà quan tot retorni a la normalitat, però mentrestant pots participar a la Biomarató Marina Virtual i fer un tastet del que serà la Biomarató Marina presencial.

Com ho farem?
L’Institut de Ciències del Mar (ICM-CSIC), Anèl·lides Serveis Ambientals Marins i el Centre de la Platja de l’Ajuntament de Barcelona organitzen diverses sessions on aprendràs a identificar espècies marines i com fer servir una App de ciència ciutadana per pujar les teves fotografies. Les sessions estan obertes a famílies, aficionats a l’esnòrquel, al submarinisme a l’apnea, amants de la natura i estudiants.

Introducció a l’App de ciència ciutadana Natusfera
No saps com funciona l’App de ciència ciutadana Natusfera? T’ho expliquem en una sessió online, només cal que te instal·lis l’App i que tinguis ganes d’aprendre.

 • Data: dimecres 22 d’abril
 • Horari: 18h
 • Lloc: on-line, podràs participar fent comentaris en directe
 • Preu:  GRATUÏT
 • Inscripcions: Emplena aquest formulari i ens posarem en contacte amb tu el més ràpid possible!

Orientat a: Famílies, aficionats a l’esnòrquel, al submarinisme o a l’apnea, amants de la natura i estudiants que no coneguin Natusfera.

Festes d’identificació d’organismes vius marins
Vols aprendre a identificar espècies marines? Tant si has d’aprendre des de zero com si tens alguns coneixements previs, en aquestes festes t’ensenyem com fer-ho. Et mostrarem diverses imatges d’espècies marines dins de l’App de ciència ciutadana Natusfera i, mitjançant guies d’identificació marines i amb la col·laboració d’experts en directe, t’ensenyarem com identificar taxonòmicament diverses espècies.

 • Data:  divendres 24 i dilluns 27 d’abril
 • Horari: 18h
 • LLOC: on-line, podràs participar fent comentaris en directe
 • Preu:  GRATUÏT
 • Inscripcions: Emplena aquest formulari i ens posarem en contacte amb tu el més ràpid possible!

Orientat a: Famílies, aficionats a l’esnòrquel, al submarinisme o a l’apnea, amants de la natura i estudiants de ciències de la vida que vulguin aprendre a identificar organismes marins.

On podeu pujar les vostres fotografies?
Si tens fotografies d’organismes marins i vols saber què són, puja-les al Projecte Biomarató Marina Virtual de Natusfera i geocalitza-les! La comunitat de Natusfera t’ajudarà a identificar-les i algunes de les vostres fotografies es faran servir a les fetes d’identificació com a exemple.

Compartir: