Busquem 5 voluntaris o voluntàries pel 17 al 23 de setembre a Ginestarre (Esterri de Cardós)

Icona data

dilluns 17 setembre 08:00h - diumenge 23 setembre 15:00h

Icona lloc

Ginestarre

Ginestarre


Projecte Boscos de Muntanya / Bergwaldprojekt

Contacte:

  • Informació
  • Ubicació

La última oportunitat d'aquest estiu per viure aquesta experiència! En aquesta petita vall ramadera i forestal s’hi troben espècies tan singulars com l'ós bru i el gall fer pirinenc, i hàbitats d’interès com els boscos de pi negre i els matollars de bàlec.

GINESTARRE: PASTURES I RAMATS AL TERRITORI DE L’ÓS

Recuperació i manteniment de pastures i camins ramaders tradicionals i gestió forestal sostenible a l’entorn de la Vall de Cardós (Pallars Sobirà).

Aquest projecte és actiu des de 2016 a Ginestarre, un petit poble de muntanya pertanyent al municipi d’Esterri de Cardós, a la Vall de Cardós (Pallars Sobirà).En aquesta petita vall ramadera i forestal s’hi troben espècies tan singulars com l’ós bru i el gall fer pirinenc, i hàbitats d’interès com els boscos de pi negre i els matollars de bàlec.

El projecte compta amb la col·laboració del Parc Natural de l’Alt Pirineu i les nostres actuacions s’emmarquen en el projecte europeu Interreg POCTEFA GREEN.

CONDICIONS ESPECIALS D’AQUEST PROJECTE
L’allotjament és sota cobert, en una casa pairal de Ginestarre (Casa Bringué) que està essent restaurada pel Parc Natural de l’Alt Pirineu. Hi ha lliteres i matalassos. És recomanable portar sac de dormir.

TASQUES A CAMP

  • Recuperació i manteniment de pastures.
  • Millora de l’hàbitat forestal en boscos de pi negre i bedoll per reduir la densitat i afavorir la diversitat.
  • Recuperació i manteniment de camins ramaders tradicionals.
  • Suport a l’activitat ramadera.

Observacions

CONDICIONS PRINCIPALS

Cal ser major d'edat per participar. De 18 fins a 88 anys.
Cal una condició física suficient per treballar a la muntanya (inclinació) i suportar puntualment inclemències climatològiques (pluja / fred ).
No calen coneixements de cap mena però sí ganes de treballar en equip i col·laborar en les tasques diàries del campament.
El Projecte cobreix totes les despeses d'alimentació i allotjament. Les despeses d'anada i tornada fins al projecte corren a càrrec dels participants.
Cal dipositar una fiança de 100 € per a confirmar la inscripció que et serà retornada un cop finalitzada l'estada de voluntariat. (Per què demanem una fiança?)

Compartir: