Platja Llarga cadena

Cadena humana per salvar la platja de la Savinosa

Icona data

diumenge 29 novembre

12:00h fins 13:00h

Icona lloc

Platja de Savinosa

Tarragona


Plataforma Platja Llarga

Contacte:

  • Informació
  • Ubicació

Cadena humana per la preservació dels valors paisatgístics, naturals i culturals a la platja de Savinosa i altres indrets de la costa de Tarragona.

La plataforma SOS Costa Daurada  convoca una gran cadena humana, prevista inicialment pel diumenge 29 de novembre, a les 12h, per encerclar tot l’antic preventori de la Savinosa de Tarragona, des de la platja de l’Arrabassada fins a la platja de la Savinosa. L’acció reivindicativa té per objectiu reclamar “l’estricte ús social de l’antic preventori i en contra de la construcció d’un hotel de luxe de 4 o 5 estrelles”.

Per fer-ho possible,  necessitem reunir 507 persones per cobrir el perímetre total de 760 metres, a una distància de seguretat d’1,5 metres entre les persones.

 

Segons testimonis descendents de la família propietària de la finca de la Savinosa, quan en el seu dia la va cedir a la Diputació de Tarragona, va ser amb la condició de que fos per a ús exclusiu social, i va ser llavors doncs que es va construir el preventori de tuberculosis. Malauradament avui en dia es pretén trair aquesta honorable condició.
Algun document algun dia podria veure la llum i llavors deixar les coses molt clares ; la Savinosa és dels tarragonins i tarragonines i de tothom que la respecti i l’honori, i no es pot privatitzar de cap de les maneres !! Ja tenim 15.000 signatures de persones, ens ajudes a sumar?! Signa i comparteix, grácies.

 

El nostre Pulmó és una Anella Verda i blau, (Anella Verda i Blava) vital per a la salut de les persones i ajuda a lluitar contra el canvi climàtic.

Volem preservar els valors paisatgístics, naturals i culturals que existeixen i per això demanem que les administracions competents declarin el nostre territori com a Espai d’Interès Natural, marítim-terrestre i protecció del paisatge verge de gran valor, inclosa la seva connectivitat ecològica cap a l’Anella Verda. El Litoral Tarraconense es troba assetjat per un conjunt d’amenaces urbanístiques que trituren el territori, provocant la destrucció dels pulmons que netegen la contaminació -del aire i l’aigua- provinent de la indústria.

Volem posar fi a les amenaces actuals que permeten la Llei de Costes i la Llei del Territori: beneficien el sector de la construcció, el consum de terra, l’explotació dels recursos hídrics per sobre de les capacitats de sostenibilitat d’aigua existents, l’increment de l’accessibilitat en vehicle privat, càmpings sobre sòls humits i dunes costaneres, permeten la utilització de maquinària pesada en època de nidificació de tortugues marines.

AMENACES imminents:

1. Zona de l’antic preventori de la Platja Savinosa. Modifiquen el POUM de Tarragona per construir a pocs metres de la mar un Hotel de luxe, restaurants i passeig marítim en espai públic. Sense consulta ciutadana i sense plantejar-se les aliances d’emergència climàtica.

2. Pla Parcial 40 (PP40) -> Hotel darrere de la Platja Llarga (al costat de la Ciutat Residencial) i Centres Comercials última Platja prop de l’Hotel que voldrien construir, en zona humida i connector estret de la platja Llarga.

3. Pla Parcial 24 (PP24) -> La Budellera: Volen Construir un Nou Barri i / o ciutat amb edificis (més de 4000 habitatges), aquest pla afecta seriosament a veïnes i veïns, camps de conreu, zones apícoles, zones d’esbarjo per a la gent de la ciutat, la connectivitat ecològica, recursos vitals, etc.

4. Pla Parcial 41 (PP41) -> Volen Construir més habitatges i Urbanitzacions a la Vall del Lloreto o “Terres Cavades.”

5. Pla Parcial 43 (PP43) -> Estem en període d’al·legacions contra un Hotel i una nova urbanització a Mas d’en Sorder, ja han fet una tala d’arbres el 2016 per l’ampliació de l’Camps de golf Costa Daurada.

Així mateix, recordem a l’administració pública el compromís oficial per al compliment de l’Agenda 2030, exactament en els següents objectius:

Objectiu 14: Conservar i utilitzar de forma sostenible els oceans, els mars i els recursos marins per al desenvolupament sostenible.

Objectiu 15: Promoure l’ús sostenible dels ecosistemes terrestres, lluitar contra la desertificació i canvi climàtic, paralitzar i invertir la degradació de les terres i frenar la pèrdua de la diversitat biològica.

Compartir: