ajocadors

Cens d’ajocadors d’aus hivernants al PN dels Aiguamolls de l’Empordà

Icona data

divendres 15 desembre 2023

Icona lloc

Mas el Cortalet - Aiguamolls de l'Empordà


APNAE

Contacte:

  • Informació
  • Ubicació

L’APNAE organitza el Cens d’ajocadors d’aus hivernants i cerca persones voluntàries per participar-hi.

Com cada any, amb l’arribada de temperatures més baixes, arreu d’Europa es realitza el cens d’ocells hivernants per a conèixer les tendències poblacionals de les diferents espècies lligades al medi aquàtic com ànecs, ardeids, gavines, polles d’aigua, cabussets, etc.

A Catalunya també es realitza aquest cens a molts indrets, i en la gran majoria de llocs es poden dur a terme gràcies a la implicació de voluntaris que prospecten els diferents ambients humits per tal de comptar les diferents espècies que hi són presents.

Entre totes les espècies que se censen n’hi ha unes que fan ajocadors, és a dir, que es reuneixen tots els individus en un punt concret per a dormir plegades. Algunes de les espècies que fan ajocadors són, exemple, els Esplugabous (Bubulcus ibis), la Cigonya Blanca (Ciconia cicona), el Corb marí gros (Phalacrocorax carbo), la Gavina vulgar (Larus ridibundus), l’Arpella comuna (Circus aeruginosus) …

L’Apnae i la Iaeden cooperen per organitzar una activitat de voluntariat per assolir aquest objectiu: el comptatge d’ocells que dormen en ajocadors arreu de la comarca, alguns als aiguamolls, altres a municipis com Roses, Cantallops, alguns indrets urbans com Figueres, o i fins i tot alguns en llocs tan peculiars com l’abocador de Pedret i Marzà.

Les dades recollides es fan arribar a la direcció general de medi natural de la Generalitat que cada any realitza una memòria amb els resultats globals de tot Catalunya.

Per tot això busquem voluntaris i voluntàries per participar en el cens d’ajocadors d’aus hivernants que cada any es fa al Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà!

Informació pràctica:

15 de desembre de 2023. 15:45h a 18h. Al Centre d’informació del Cortalet.

Cal portar prismàtics, calçat i roba adequada.

Inscriu-te aquí!

Compartir: