Cens estival al Llobregat

Icona data

diumenge 14 juliol 2024

06:30h fins 08:30h

Icona lloc

riu Llobregat entre Bellvitge i Cornellà

L'Hospitalet de Llobregat


SEO BirdLife

Contacte:

  • Informació
  • Ubicació

Com fem cada tres mesos, et convidem a participar en un dels nostres censos ornitològics del tram del riu Llobregat que hi ha entre Bellvitge i Cornellà.

Com fem cada tres mesos, et convidem a participar en un dels nostres censos ornitològics del tram del riu Llobregat que hi ha entre Bellvitge i Cornellà. En aquest cas, el focus d’interès són les aus reproductores, que són gairebé totes les que hi ha durant l’estiu, tant les que han vingut a criar com les que viuen tot l’any a la zona.

Aquesta és una activitat gratuïta que us acostarà a la sistemàtica dels censos per transectes i una oportunitat per practicar la ciència ciutadana.

Sortida recomanada per a persones de 12 anys en endavant i menors que estiguin molt interessats en el tema.

Aquests censos ajuden a conèixer l’evolució de la biodiversitat ornitològica en una zona del Barcelonès que pateix una gran pressió humana i, tot i així, és rellevant per a les aus perquè està connectada als espais protegits, riu avall, i és un passadís natural cap a zones de l’interior.

La data és diumenge 14 de juliol i el punt de trobada és el de sempre: la sortida de metro d’Hospital de Bellvitge – Línia I (vermella) – que NO s’ha de confondre amb Bellvitge (a seques), que és la parada anterior.

Acabarem a Cornellà, on es poden agafar els FGC o, caminant un km més, la línia V (blava) del metro o la RENFE. O tornar a peu fins a Hospital de Bellvitge.

L’hora de trobada és a les 6.30 h. Així acabem abans que la calor apreti del tot.

L’activitat dura poc més de dues hores i el cens és un passeig de 4 km des de la sortida del metro fins al pont de vianants de Cornellà. Caminarem per terreny pla però herbós i amb trams curts fora de camí. Calceu-vos amb botes (si hi ha rosada, mulla), porteu prismàtics (imprescindibles) i, opcionalment, llibreta i bolígraf per anotar el que aneu veient.

No sabem quin temps farà aquell dia, però l’activitat només se suspendrà si es preveuen vents forts (més de 40 km/h) i/o pluja persistent; la probabilitat de ruixats no compta.

INSCRIPCIÓ

Per apuntar-vos a aquesta activitat només necessitem que envieu un correu electrònic a seo-barcelona@seo.org amb les següents dades:

el vostre nom i primer cognom
un telèfon de contacte per si s’ajorna l’activitat (a causa del mal temps).

El termini d’inscripció acaba el dilluns 8 de juliol a les 20.00 h.

Més informaició i inscripcions en aquest enllaç

Compartir: