Cens ornitològic d’aus hivernants al riu Llobregat

Icona data

diumenge 8 gener 2023

08:00h fins 11:00h

Icona lloc

riu Llobregat

L'Hospitalet de Llobregat


SEO BirdLife

Contacte:

  • Informació
  • Ubicació

Anem preparant l'agenda de cara a 2023. Després de Reis, dissabte dia 8 de gener, anem a fer el cens invernal que fem cada any al riu Llobregat. T'hi apuntes?

Un any més us convidem a participar al cens ornitològic hivernal de la ribera sud del tram del riu Llobregat que hi ha entre Bellvitge i Cornellà. És una activitat gratuïta que us aproparà a la sistemàtica de censos per transectes i una oportunitat per practicar la ciència ciutadana.

L’objectiu són els ocells que fan servir el riu i el seu entorn per passar l’hivern. Per descomptat, també hi ha les espècies residents que es veuen obligades a compartir territori amb el turisme d’hivern.

Sortida recomanada per a persones de 12 anys en endavant i menors que estiguin molt interessats en l’assumpte.

Aquests censos ajuden a conèixer l’evolució de la biodiversitat ornitològica en una zona del Barcelonès que pateix una gran pressió humana i, tot i així, és rellevant per a les aus per estar connectada als espais protegits riu avall i ser un passadís natural cap a zones de l’interior.

 

La data és el diumenge 8 de gener i el punt de trobada habitual:

Sortida de metro Hospital de Bellvitge – Línia I (vermella) – que no cal confondre amb Bellvitge (a seques), que és la parada anterior. Acabarem a Cornellà on es poden agafar els FGC o, caminant un km més, la línia V (blava) del metro o la RENFE. També hi ha l’opció de tornar a peu fins a l’Hospital de Bellvitge desfent el camí d’anada.

L´hora de trobada són les 8,00h.

L’activitat dura una mica més de dues hores i el cens és un passeig de 4 km des de la sortida del metro fins al pont de vianants de Cornellà. Caminarem per terreny planer però herbós i amb trams curts fora de sender. Calceu-vos amb botes (si hi ha rosada, mulla), porteu prismàtics (imprescindibles) i, opcionalment, llibreta i boli per anotar el que anireu veient.

 

No sabem quin temps farà aquell dia, però l’activitat només se suspendrà si es preveuen vents forts (més de 40 km/h) i pluja persistent; la probabilitat de xàfecs no compta.

Per apuntar-vos a aquesta activitat només necessitem que envieu un e-mail a seo-barcelona@seo.org on constin les tres dades següents:

  • el vostre nom i primer cognom
  • un telèfon de contacte per si s’ajorna l’activitat (a causa del mal temps).

El termini d’inscripció acaba el dijous 5 de gener.

Qualsevol consulta sobre les aus o el recorregut d’aquesta sortida la podeu fer a Salva Solé escrivint un email a ignicapillus@gmail.com

Us hi esperem!

 

Més informació en aquest enllaç

Compartir: