Concentració en defensa de la bassa de la Bòbila a Llinars

Icona data

diumenge 2 abril 2023

12:00h fins 15:00h

Icona lloc

Bassa de la Bòbila

Llinars del Vallès


El Gaig

Contacte:

  • Informació
  • Ubicació

Continuem la nostra lluita per aturar la desaparició d'aquesta #zonahumida, imprescindible en l'actual context de sequera! Aquest diumenge tothom a la bassa!

En defensa de la bassa i per la seva protecció, aquest diumenge tornem a manifestar-nos i acabem amb un dinar de duc (cadascú du algun plat) per gaudir d’aquest bonic racó del poble.

Malgrat la moció aprovada per l’ Ajuntament de Llinars del Vallès, segueixen arribant camions de sorra a la bassa de Llinars.

Fins que aturem els camions i protegim l’espai, per la vida paga la pena lluitar!

Signa la petició en aquest enllaç

 

Què està passant amb la bassa de la Bòbila?

Originada per les excavacions mineres de l’antiga Bòbila, va sorgir un estany que ha esdevingut un gran valor ambiental per la biodiversitat del territori.

Aquest ecosistema que s’ha creat, avui està sent destruït colgant-lo de terra i que permetrà a la propietat, “restaurar” l’antiga activitat minera. Tot just en ple context d’emergència climàtica i de sequera en què tota font d’aigua, encara que no sigui pel consum humà, és un element vital a preservar.

AJUDA’NS a SALVAR la bassa perquè…

Es malmetrà la biodiversitat que s’ha creat durant aquests anys.
És un reservori d’aigua per la fauna i les aus migratòries en el Baix Montseny.

Les zones humides són essencials per la lluita contra el canvi climàtic i s’ha de protegir per la llei.
En el context actual de crisi climàtica no podem destruir i tapar un punt d’aigua d’aquesta magnitud i importància mediambiental.
L’estany ja ha sigut reduït fins a quasi a la meitat, però encara podem salvar-lo. Aturar-ne la destrucció està a les nostres mans!

Compartir: