Crida de voluntariat per a la collita de taronges amargues a Gràcia

Icona data

diumenge 27 febrer

10:00h fins 13:00h

Icona lloc

Gràcia

Barcelona


Mans al verd

Contacte:

  • Informació
  • Ubicació

A Barcelona hi ha 3300 tarongers: vols venir a espigolar taronges?

El diumenge 27 es durà a terme una collita de taronges amargues als carrers de Gràcia per elaborar-hi melmelada. Per participar-hi voluntàriament cal fer inscripció prèvia. La iniciativa, impulsada per Parcs i Jardins i la Fundació Espigoladors, té com a objectiu fomentar l’aprofitament alimentari i el dret a una alimentació saludable.

T’agradaria participar en una collita de taronges amargues a Gràcia? El cap de setmana del 25 al 27 de febrer #BarcelonaEspigola per donar una segona vida a les taronges amargues de la ciutat.

L’Ajuntament de Barcelona, amb la col·laboració de Parcs i Jardins i la Fundació Espigoladors, entitat dedicada a fomentar l’aprofitament alimentari i el dret a l’alimentació, impulsa aquesta iniciativa a cinc districtes de la ciutat amb l’objectiu d’avançar cap a una ciutat que posi l’alimentació sostenible al centre.

A Gràcia, l’espigolada s’ha programat per al diumenge 27 de febrer i per participar-hi cal inscripció prèvia a través d’aquest formulari:

Inscripció de voluntariat per a l’espigolada a Gràcia

Les taronges amargues recollides es traslladaran a l’obrador de la Fundació Espigoladors per elaborar-hi una melmelada 100% natural. Es tracta d’un laboratori d’innovació a favor de l’aprofitament alimentari que ofereix oportunitats laborals i formatives a persones en situació de risc d’exclusió social.

La melmelada, batejada amb el nom de “La Marga”, serà distribuïda a entitats socials del districte que atenguin a persones que pateixen situacions de pobresa alimentària.

Un cop feta la recollida, la fundació durà a terme diversos tallers a centres educatius del districte per tal de compartir amb els infants i joves la problemàtica del malbaratament alimentari. Posteriorment, s’iniciarà un procés participatiu perquè siguin els infants qui decideixin a quines entitats es destinaran les melmelades del projecte.

Respecte al consum del producte final, el laboratori de l’Agència de Salut Pública de Barcelona farà proves prèvies de la fruita i serà qui l’autoritzi. És important recordar que les taronges dels arbres fruiters de la ciutat no són aptes per al consum sense passar per un control de qualitat i seguretat alimentària.

La ciutat de Barcelona disposa de més de 3.300 tarongers, que representen aproximadament un 1,5% dels 202.000 arbres que poblen la ciutat. El districte amb més tarongers amargs és Sant Andreu, amb un 35% del total de la ciutat.

En aquest iniciativa, duta a terme l’any passat com a prova pilot al Districte de Sant Andreu i que s’emmarca en l’Estratègia de l’Alimentació Sostenible 2030, també hi ha col·laborat el departament de Mans al Verd de Parcs i Jardins.

Compartir: