Curs d’identificació d’ocells

Icona data

dissabte 18 març 00:00h - dissabte 10 juny 00:00h

Icona lloc

Delta Business Center

Viladecans


Associació Institut Català d'Ornitologia (ICO)

Contacte:

  • Informació
  • Ubicació

Curs d'identificació d'ocells del 18 de març al 10 de juny amb sortides ornitològiques a diferents hàbitats de Catalunya

El curs d’identificació d’ocells està pensat per aquelles persones amb un cert coneixement sobre els ocells, però que volen aprofundir en la seva identificació, tot i que també hi poden assistir persones sense experiència prèvia. És també la continuació en la formació de qui hagi fet algun curs d’iniciació a l’ornitologia i vulgui profunditzar més. Cada jornada es dedica a un grup d’ocells diferent i combina una part de camp i una part teòrica on es repassen els trets més distintius de cada grup i es consoliden els coneixements obtinguts al camp. S’insisteix en el reconeixement de cants i, per tant, en les classes teòriques es veuen vídeos i s’escolten àudios que són de gran ajuda.

El curs revisa els ocells nidificants, migrants i hivernants, incloent-hi espècies escasses o de distribució reduïda, però no és un curs d’identificació de rareses, ocells accidentals o ocells de gran dificultat de detecció-identificació.

El primer dia, a més, es fa una introducció genèrica a l’observació d’ocells i les tècniques d’identificació. El darrer dia del curs la sortida es fa classe d’aula a la tarda i sortida al crepuscle-nit per observar aus nocturnes.

Aspectes pràctics: Els dies en què es visiten les reserves del Delta del Llobregat cal desplaçar-se en cotxe a les reserves, en desplaçaments de 10-20 minuts. En la sortida per observar ocells de muntanya al Cadí (6a sessió) el punt de trobada és directament a Bagà (Berguedà). En aquests desplaçaments intentem compartir vehicles per qüestions d’eficiència energètica i econòmica. Demanem la vostra col·laboració en aquest sentit. És imprescindible portar prismàtics. Si no en teniu, indiqueu-ho al professor abans de començar el curs per si us en pot deixar algun (però això no ho podem assegurar i depèn de la disponibilitat).

Els horaris anunciats poden variar segons l’època de l’any, donada la diferència d’hora en la sortida del sol. El professor indicarà l’horari exacte abans de cada sortida.

En finalitzar el curs, els assistents podran:
* Identificar per ells mateixos entre 80 i 150 espècies d’ocells i n’hauran observat més d’un centenar.
* Explicar moltes de les característiques particulars de cada grup.
*Identificar ocells d’hàbitats molt diferents.
* Utilitzar les tècniques i els recursos per identificar espècies prèviament desconegudes de forma correcta i fiable.

Preus: Socis ICO: 180€ i No socis: 200€
Menors de 18 anys: 25% de descompte
Dates (2023):
Dissabte 18 de març
Dissabte 8 d’abril
Diumenge 22 d’abril
Dissabte 6 de maig (Plana de Lleida)
Dissabte 20 de maig
Dissabte 3 de juny (Pirineu)
Dissabte 10 de juny

Horari:
Classes pràctiques: 08:00 a 13:30.
Classes teòriques: 15:00 a 19:00
Durada total: 63 hores
Lloc de trobada: Delta Business Center (Viladecans)

Professor: Arnau Bonan Barfull

Descripció: La finalitat d’aquest curs és la de treballar en la tècnica de la identificació d’ocells al camp. No és necessari tenir coneixements previs, però està pensat com a continuació natural en la formació de l’alumne que hagi fet el curs d’Introducció a l’Ornitologia.

 

Més informació i inscripcons en aquest enllaç

Compartir: