Curs: “Plantes i salut emocional”

Icona data

dimecres 26 abril 18:00h - dimecres 31 maig 20:00h

Icona lloc

online i Castell de Penyafort

Santa Margarida i els Monjos


Flora Catalana

Contacte:

  • Informació
  • Ubicació

Aquest curs planteja diversos enfocaments terapèutics per tractar els desequilibris emocionals, intentant abastar el coneixement i cultura sobre aquest tema i anant des de l’enfocament estrictament científic a l’espiritual.

Les emocions representen la manifestació física, corporal, de les sensacions adquirides pels nostres sentits. Val a dir que el camí que va des de la percepció sensorial a l’emoció, transcorre per la interpretació que fa la ment d’aquesta sensació. D’aquesta manera el nostre aprenentatge, les experiències del passat, els valors i idees adquirits al llarg del temps, condicionen i personalitzen les nostres emocions. Així doncs, tot i que hi ha percepcions sensorials que a tothom generen una emoció de por i d’altres de benestar, també n’hi ha que poden ben bé desencadenar emocions completament diferents en persones distintes, ja que dependran de l’aprenentatge de cadascú.

Temari:

Videoconferència 1: Introducció. Plantes i salut emocional: explicació dels conceptes bàsics , a càrrec de Francesc Caralt Rafecas: Bachelor of Sciences in Biology & Biochemistry (Botany), Naturòpata i Enginyer de Telecomunicació. President de Flora Catalana.

Videoconferència 2: Les plantes medicinals i el sistema nerviós. Visió etnobotànica A càrrec de  Teresa Garnatje Roca: llicenciada i doctorada en ciències biològiques. Ha estat directora de l’Institut Botànic de Barcelona (IBB-CSIC) durant 8 anys i és científica titular del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), amb una àmplia experiència de recerca en els camps de la biodiveristat, citogenètica molecular, evolució del genoma i etnobotànica.

Videoconferència 3: Els medicaments homeopàtics elaborats amb plantes i la salut emocional a càrrec de Dr. Héctor Cruz Tabuenca: metge, especialista en Neurologia.

Videoconferència 4: La fitoteràpia i la salut emocional a càrrec de Dr. Josep Lluís Berdonces,  Doctor en Medicina i Metge d’Atenció Primària i naturista.

Videoconferència 5: Aromateràpia. De la química a la subtilesa, a càrrec de Beatriz Lavado Cumplido,  Llicenciada en Biologia i naturòpata.

Videoconferència 6: Les essències florals i el cas particular de les flors de Bach a càrrec de Maria Mercè Riera Blanch, llicenciada en Filosofia per la UAB i Terapeuta Floral acreditada per l’Institut Anthemon i SEDIBAC.

JORNADA PRESENCIAL:

Sortida de reconeixement de flora medicinal i tòxica: a les rodalies del Castell de Penyafort
La meditació amb plantes:
Bany de bosc:

Més informació i inscripcions en aquest enllaç

Número de places: 25
Preu del curs: 48 € per als socis / 65 € per als no socis.

Compartir: