ailanthus altissima

Curs sobre les plantes exòtiques invasores a Catalunya

Icona data

dilluns 28 març 19:00h - dimecres 6 abril 20:00h

Icona lloc

online i presencial


Flora Catalana

Contacte:

  • Informació
  • Ubicació

Formació teòrica i pràctica per conèixer les espècies invasores rellevants que més impacten en diferents ambients.

La irrupció al país d’espècies exòtiques invasores té lloc des de fa mil·lennis. Tanmateix, en els darrers cinc-cents anys, la seva incidència sobre els ecosistemes locals ha augmentat exponencialment fins al punt de ser un dels principals motors de l’accelerada pèrdua de biodiversitat associada a l’anomenada crisi ambiental global.

El curs introdueix als fonaments d’aquesta problemàtica en el cas de les plantes vasculars, combinant teoria, exercicis pràctics i visites de camp. Es comentarà una mostra d’espècies rellevants que irrompen en diferents ambients. Es facilitarà una àmplia relació de fonts d’informació sobre la temàtica (documents de referència, pàgines web, bases de dades…). S’analitzaran cassos pràctics de prevenció i de control de bioinvasions vegetals. També s’ensenyarà l’ús bàsic d’una eina digital per a recollir observacions de camp i com generar plànols de les dades recollides.

OBSERVACIÓ: el curs compta amb una sortida de camp voluntària (no és necessari assistir-hi per a l’obtenció del certificat d’aprofitament del curs).

Flora Catalana participa en un projecte LIFE per al seguiment i control de plantes potencialment invasores a la Costa Brava. En acabar aquest curs, si ho desitges, podràs afegir-te al voluntariat que duu a terme les tasques de seguiment (en aquest cas et retornarem l’import del curs -curs gratuït-).  En el curs informarem més detalladament a totes les persones que vulguin participar en aquest projecte i ajudar-nos en la tasca de preservar la nostra flora.

Videoconferència 0: dia 28 de març, de 2022, de 19:00 a 20:00 h. Videoconferència de presentació del curs i explicació del funcionament de Flor@ula. .
Videoconferència 1: dia 30 de març, de 2022, de 18:00 a 20:00 h.
Videoconferència 2: dia 6 d’abril, de 2022, de 18:00 a 20:00 h.

Totes les videoconferències es graven i es mantenen indefinidament a l’aula virtual de Flora Catalana (Flor@ula), amb la finalitat que aquelles persones que no puguin assistir a la videoconferència en directe, les puguin veure amb posterioritat. L’accés indefinit a l’aula virtual permet que qualsevol alumne pugui repassar el contingut del  curs (documents, fòrum i videoconferències) sempre que li interessi, inclús un cop acabat el curs i per un període de temps il·limitat.

Número de places: 25
Preu del curs: 20 € per a persones sòcies i 30 € per a  no sòcies

Inscripcions en aquest enllaç 

Compartir: