Descobreix els tresors naturals de Les madrigueres

Icona data

dissabte 13 juliol 2024

09:00h fins 11:00h

Icona lloc

Espai Natural de Les Madrigueres

El Vendrell


Geven Grup Ecologista del Vendrell i Baix Penedès

Contacte:

  • Informació
  • Ubicació

Vine a descobrir la flora i la fauna d'aquest espai natural dissabte 13 de julio a les 9h

Dissabte 13 de juliol a les 9 h

Reserva la teva plaça trucant al 618 571 478 o enviant un Whatsapp al 670 019 171.

Activitat organitzada per l’Ajuntament de El Vendrell i Geven.

La zona humida de les Madrigueres és un espai litoral d’unes 30 ha, situat al nucli marítim de Sant Salvador del Vendrell, que comprèn l’antiga llera de la riera de la Bisbal i els terrenys inundables adjacents, des de la via del tren fins al mar. Es tracta d’un espai que no ha estat urbanitzat i on encara s’hi poden trobar zones agrícoles derivades dels antics usos agraris tradicionals que ja han desaparegut.

Originàriament, la riera de la Bisbal travessava aquest espai, fins que als anys cinquanta o seixanta la riera va ser desviada més cap al sud i canalitzada.

Es tracta d’una zona de petites dimensions però amb diversitat d’hàbitats: platges de sorra i dunes, llacunes litorals amb jonqueres i canyissars, bosquines mediterrànies i màquies amb alzines. Hi destaca la presència del corriol camanegre (Charadrius alexandrinus), un au en greu recessió, així com les restes d’algueró (Cymodocea nodosa), una planta marina de gran valor per la seva capacitat de generar dunes. A la vora de la platja hi ha un búnquer de la Guerra Civil.

En general, és una zona d’elevat interès ambiental i paisatgístic, pel seu caràcter singular en un entorn litoral totalment urbanitzat i pel seu paper com a corredor ecològic entre el mar, els camps i les muntanyes interiors.

Compartir: