Voluntariat contra la pobresa energètica

Energia Justa: Voluntariat contra la Pobresa Energètica

Icona data

Activitat de llarga durada

Icona lloc

Àrea metropolitana de Barcelona

Barcelona


Ecoserveis

Contacte:

  • Informació
  • Ubicació

Uneix-te al grup de voluntariat que actua contra la pobresa energètica aportant una mirada social i ambiental a l'energia.

Energia Justa és un projecte viu que es basa en el compromís i l’acció de les persones que el conformem. Som persones voluntàries que ens hem unit per fer front a les vulneracions dels drets energètics que diàriament detectem en el nostre entorn.

El sistema energètic – electricitat, aigua, gas… – és un sistema complex, en el que es relaciona tecnologia, impacte ambiental, drets de la ciutadania, rendiments econòmics, i, per tant, voluntat política.

Energia Justa som una xarxa de persones voluntàries compromeses amb la lluita contra la pobresa energètica i els seus efectes i conseqüències en la salut, economia i benestar de les persones que es troben en situació de major vulnerabilitat social. El nostre compromís rau en la defensa del dret a l’energia i als subministraments bàsics per a totes les persones. Energia Justa és un programa impulsat per Associació Benestar i Desenvolupament (ABD) i Ecoserveis, dues entitats sense ànim de lucre que operen en l’àmbit social i energètic.

Es tracta d’un programa de voluntariat en el qual persones altruistes dediquen a assessorar persones en situació vulnerabilitat social: ajuden a desxifrar les complexitats del sistema energètic, a millorar l’eficiència energètica de les seves llars per tal de reduir el consum, i promou mesures d’estalvi sostenible, amb el propòsit de pal·liar la pobresa energètica.

Qué necessito per ser voluntari o voluntària en Energia Justa?
El programa ofereix tota la formació necessària per poder dur a terme de manera efectiva totes les tasques de voluntariat. Aquesta formació inclou aspectes tècnics i socials. No cal tenir una capacitació tècnica prèvia, tot i que sí que es requereix tenir una certa empatia amb les persones, estar interessada o interessat en aprendre sobre el sistema dels subministraments energètics i aigua, i sobretot, ser una persona que vulgui implicar-se socialment.

La formació es porta a terme al llarg de les sessions inicials, a les que es suma un suport permanent pel que fa a actualització de continguts, resolució de dubtes i gestió de casos complexos.

Per què participar?
Si tens voluntat per canviar les situacions injustes; si t’interessa contribuir a l’apoderament de les persones perquè prenguin consciència dels seus drets i de la gestió dels seus subministraments, i si vols que la teva participació tingui un impacte directe en la persones, t’animem a unir-te al grup!

 

Observacions

On em puc inscriure?
Per participar en els grups existents de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i de la ciutat de Madrid, només has d’omplir les teves dades a la pàgina de contacte en aquest enllaç   o escriure a info@energiajusta.org

Si vius en una localitat diferent d’aquestes i t’interessa participar, igualment envia’ns les teves dades de contacte, ja que estem treballant en impulsar nous grups.

Compartir: