Boscos de Muntanya

Estada de voluntariat a Ginestarre amb Projecte Boscos de Muntanya

Icona data

diumenge 20 setembre 2020

Icona lloc

Ginestarre

Ginestarre


Projecte Boscos de Muntanya / Bergwaldprojekt

Contacte:

  • Informació
  • Ubicació

Estada de voluntariat ambiental durant 1 setmana amb el projecte Boscos de Muntanya

GINESTARRE: PASTURES I RAMATS AL TERRITORI DE L’ÓS
Aquest projecte és actiu des de 2016 a Ginestarre, un petit poble de muntanya pertanyent al municipi d’Esterri de Cardós, a la Vall de Cardós (Pallars Sobirà).

En aquesta petita vall ramadera i forestal s’hi troben espècies tan singulars com l’ós bru i el gall fer pirinenc, i hàbitats d’interès com els boscos de pi negre i els matollars de bàlec.

El projecte compta amb la col·laboració del Parc Natural de l’Alt Pirineu i les nostres actuacions s’emmarquen en el projecte europeu Interreg POCTEFA GREEN.
Organitzem 8 torns del 27 de juliol al 20 de setembre del 2020 – només et pots inscriure a una setmana per projecte cada any. ( Sí que pots repetir a diferents projectes durant el mateix any.)

TASQUES A CAMP
Recuperació i manteniment de pastures.
Millora de l’hàbitat forestal en boscos de pi negre i bedoll per reduir la densitat i afavorir la diversitat.
Recuperació i manteniment de camins ramaders tradicionals.
Suport a l’activitat ramadera.

CONDICIONS ESPECIALS D’AQUEST PROJECTE
L’allotjament és sota cobert, en una casa pairal de Ginestarre (Casa Bringué) que està essent restaurada pel Parc Natural de l’Alt Pirineu. Les instal·lacions serien l’equivalent a un refugi lliure sense moltes comoditats però tenim lliteres i matalassos.

És recomanable portar sac de dormir, coixí i baixera per a posar sobre el matalàs i esterilla per al darrer dia.

Treballem entre 1.300 i 2.000 metres d’alçada, en clima d’alta muntanya, tant si neva com si plou, i a l’estiu també fa fred!

Una roba adequada ens pot evitar moltes incomoditats. Aconsellem que porteu roba d’abric, incloent peces de recanvi per als dies plujosos i impermeable.

És imprescindible un parell de botes de muntanya de canya alta i calçat de recanvi, així com un bon sac de dormir, una motxilla petita de dia, cantimplora i una llanterna de butxaca.

Recomanem portar gorra, protecció solar, repel·lent d’insectes i allò que penseu que us pot ser útil a l’aire lliure.

Un equipatge/motxilla per persona.

Info COVID-19 actualitzada 20.05.2020:

Amb motiu de la situació d’emergència sanitària LES CONDICIONS PRINCIPALS ES PODEN VEURE AFECTADES. Veient la previsió de les fases de desconfinament, hem endarrerit l’inici de les estades al 20 de juliol, així creiem, tot i que la situació encara és una mica incerta, que a partir d’aquesta data les podrem realitzar amb totes les garanties de sanitat, seguretat i mobilitat de les persones voluntàries. Actualment estem treballant pe tenir apunt un pla d’actuació clar i adaptant les instal·lacions per complir amb la normativa vigent.

Seguim treballant amb ganes i il·lusió per tal de poder ACTUAR al bosc aquest estiu! Ens veiem al bosc!

 

Tota la informcaió a:

https://www.projecteboscos.cat/ginestarre

Observacions

CONDICIONS PRINCIPALS

Cal ser major d'edat per participar. De 18 fins a 88 anys.
Cal una condició física suficient per treballar a la muntanya (inclinació) i suportar puntualment inclemències climatològiques (pluja / fred ).
No calen coneixements de cap mena però sí ganes de treballar en equip i col·laborar en les tasques diàries del campament.
El Projecte cobreix totes les despeses d'alimentació i allotjament. Les despeses d'anada i tornada fins al projecte corren a càrrec dels participants.
Cal dipositar una fiança de 120 € per a confirmar la inscripció que et serà retornada un cop finalitzada l'estada de voluntariat. (Per què demanem una fiança?)

Compartir: