Evita el greenwashing del gas natural i la nuclear: escriu als europarlamentaris!

Icona data

dilluns 4 juliol 00:00h - dijous 7 juliol 00:00h

Icona lloc

online


WWF

Contacte:

  • Informació
  • Ubicació

Escriu als eurodiputat i eurodiputades per evitar el greenwashing del gas en la votació del Ple del Parlament Europeu del 4 al 7 de juliol.

Els eurodiputats i eurodiputades de les comissions de Medi Ambient i Afers Econòmics han rebutjat la classificació del gas fòssil i l’energia nuclear com a ambientalment sostenibles a la taxonomia de la UE, la guia d’inversions “verdes” de la UE.

Juntament amb Amics de la Terra, Ecologistes en Acció, Greenpeace, SEO/BirdLife des de WWF aplaudim els eurodiputats de les comissions (ECON i ENVI) per triar el camí correcte per protegir la credibilitat de la taxonomia de la UE. Els combustibles fòssils i els residus nuclears no tenen res de sostenibles i molts inversors i bancs no volen que se’ls etiqueti com a “verds”.

El segient pas serà al  Ple del mes de juliol: Hem de convèncer 353 eurodiputats perquè votin NO la llista de taxonomia verda.

Ara el Ple ha de seguir aquestes comissions i rebutjar el que seria un enorme i costós error climàtic: canalitzar milers de milions cap a projectes bruts, en lloc de finançar la transició energètica renovable que necessitem. Etiquetar el gas fòssil i l’energia nuclear com a verds a la taxonomia de la UE podria restar milers de milions d’euros d’inversió a les energies renovables.

Tu, pots fer alguna cosa per evitar el “greenwashing”.

Envia un email als europarlamentaris perquè torni a votar NO, aquesta vegada al ple:

Omple i envia  aquest formulari 

 

Compartir: