Exposició Costa Esbravada i visita comentada

Icona data

dissabte 20 gener 10:00h - diumenge 3 març 20:00h

Icona lloc

Museu del Suro

Palafrugell


SOS Costa Brava

Contacte:

  • Informació
  • Ubicació

L`exposició Costa Desbravada que mostra les destrosses perpetrades per un model d’urbanisme desaforat en el paisatge del litoral gironí

L’exposició Costa Esbravada es pot visitar del 20 de gener (inauguració a les 19.00h) fins al 3 de març de 2024 al  Museu del Suro de Catalunya

 

El periodista Miquel Riera és el creador de l’exposició «Costa Esbravada», en la qual mostra les destrosses que ha fet l’urbanisme desaforat en el paisatge del litoral gironí des del franquisme fins a l’actualitat.

L’arribada del turisme massiu a la Costa Brava, a partir dels anys 50 del segle passat, en plena dictadura franquista, va comportar, des del principi, la destrucció de nombroses àrees costaneres, algunes d’elles fins llavors verges, amb urbanitzacions i construccions de tota mena.

A partir dels anys 60 i 70, promotors i especuladors aixequen grans edifificis, xalets i urbanitzen muntanyes i moltes zones vora les platges. El paisatge de la Costa Brava queda transformat per sempre, sovint amb edificacions de mala qualitat, pèssim gust i volums desmesurats que, malauradament, s’han perpetuat fins els nostres dies. Un urbanisme desaforat que amb l’arribada dels ajuntaments democràtics, no es va aturar en molts indrets. I fins i tot segueix en l’actualitat.

L’objectiu de “Costa Esbravada”, en el sentit que s’ha consumit bona part de l’atractiu paisatgístic que tenia el nostre litoral, és que aquesta petita mostra fotogràfica de les barbaritats constructives perpetrades de Portbou a Blanes serveixi per conscienciar els ciutadanas que cal controlar, molt més del que ho està actualment, el creixement urbanístic a la Costa Brava.

 

Divendres 16 de febrer h haurà una visita guiada a l’exposició a  càrrec del fotograf Miquel Riera.

Cal reserva prèvia trucant al 972 30 78 25 o per Whatsapp al 618 49 46 40

Compartir: