Formació: “Aprenent el Montseny. Coneixement i defensa del patrimoni montsenyenc”

Icona data

dissabte 13 maig 2023

Icona lloc

Santa Fe de Montseny i Sant Celoni

Santa Fe i Sant Celoni


Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny

Contacte:

  • Informació
  • Ubicació

El 15 d'abril i el 13 de maig ens trobem per parlar de l'impacte del canvi climàtic en els boscos, cursos d'aigua i la fauna al Montseny

La defensa dels valors ambientals i la biodiversitat al Montseny ha d’ésser prioritària si volem que els nostres sistemes naturals tinguin un futur viable. El curs Aprenent el Montseny. Coneixement i defensa del patrimoni montsenyenc, vol contribuir a aconseguir aquest objectiu amb la participació de persones representants del món científic, coneixedores de les dinàmiques d’aquesta muntanya, que, d’alguna manera, constitueix el paradigma dels espais suposadament protegits de Catalunya.

El curs no va adreçat només a persones que estudiïn les problemàtiques dels espais naturals, sinó que es planteja obert a totes aquelles interessades en saber-ne més sobre l’estat de la natura al nostre país i, en particular, de les especificitats pròpies del massís del Montseny.  Per tant, la vocació del curs Aprenent el Montseny és més generalista, tal i com indica la segona part del seu títol.

Aprenent el Montseny… es tracta d’un curs estructurat en dos blocs, separats temporalment, que combinen aspectes teòrics amb observacions directes. La idea és fer compatible un cert aprofundiment dels coneixements acadèmics, amb la constatació dels fenòmens descrits allà on es produeixen. D’acord amb aquesta proposta, cadascuna de les dues sessions anirà acompanyada d’una sortida de camp, per la qual es disposarà del servei de transport col·lectiu que la Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny posa a disposició de les peresones participants.

Les sessions teòriques es duran a terme a Can Cassades a Santa Fe del Montseny, i la Rectoria Vella de Sant Celoni, respectivament. L’horari de cada sessió anirà des de les 9:00h fins les 14:00h, incloent-hi en aquest horari el break-cofee i la sortida de camp posterior.

Inscripcions al curs

El curs és totalment gratuït pels participants, cal però inscripció prèvia a través del formulari que trobareu en aquesta mateixa pàgina. Les inscripcions seran enregistrades per ordre cronològic fins esgotar el límit de places que ha estat fixat en un màxim de cinquanta.

 

15 d’abril (Can Casades) Santa Fe del   Montseny         
Canvi climàtic i ecosistemes forestals.Santa Fe del Montseny

El canvi climàtic als boscos del Montseny.  Andreu Salvat (Dir. Tècnic d’APREN, professor de botànica de la UAB)

Les poblacions d’amfibis al Montseny i el canvi climàtic. Albert Montori (Herpetòleg i Dr. en biologia)

13 de maig (Rectoria Vella) Sant Celoni
Canvi climàtic i ecosistemes fluvials
Curs mitjà de la Tordera. El canvi global a la Tordera. Annelies Broekman (Investigadora del grup Aigua i Canvi Global del CREAF)
Seguint els passos de la llúdriga. Arnau Tolrà (Ecòleg especialitzat en medis fluvials)

Més informació i  inscripcions en aquest enllaç

Compartir: