Fòrum per la Transició Ecosocial

Icona data

divendres 24 febrer 00:00h - dissabte 25 febrer 00:00h

Icona lloc

Cotxeres de Sants i Edifici UAB

Barcelona


Xarxa d’Economia Solidària (XES)

Contacte:

  • Informació
  • Ubicació

l fòrum vol ser una gran trobada de confluència de lluites d’entitats de l’economia social i solidària i moviments que treballen per la transició ecosocial a Catalunya. També té per objectiu ser un espai per avançar en l’estratègia i en l’articulació entre projectes i moviments des de una mirada amplia i integral i per enviar un missatge polític d’unitat i força. Per últim, vol ser també una trobada per celebrar i donar visibilitat a l’altra transició ecològica que ja s’està construint.

El fòrum vol ser una gran trobada de confluència de lluites, d’entitats de l’economia social i solidaria i moviments que treballen per la transició ecosocial a Catalunya. Un espai per avançar en l’estratègia i en l’articulació entre projectes i moviments des de una mirada amplia i integral i per enviar un missatge polític d’unitat i força. Vol ser també una trobada per celebrar i donar visibilitat a l’altre transició ecològica que ja s’està construint.

Es celebrarà els dies 24 i 25 de febrer a Barcelona i tindrà tres grans moments:

Divendres al matí farem un taller de construcció participativa d’escenaris de futur dirigit a l’ecosistema de l’economia social i solidària. En aquest taller ens preguntarem quin paper ha de tenir l’ESS al 2040, per entendre quines són les línies estratègiques a reforçar o impulsar en el present. Aquesta activitat requereix inscripció prèvia obligatòria.

Divendres tarda-vespre farem la obertura del fòrum, amb una taula estratègica entre 4 iniciatives clau en els darrers anys en l’impuls una transició ecològica justa i democràtica: Zeroport, Stop JJOO, Aliança contra la Pobresa Energètica i Som Energia. Després, amb el poema de l’Ariadna Bertran i el concert d’en Joan Garriga vibrarem i ballarem per celebrar les lluites compartides!

Dissabte és la jornada central del fòrum, a la facultat històrica de la Universitat de Barcelona, en què treballarem en els cinc eixos estratègics detallats a la dreta, per tal de definir un full de ruta compartit entre els moviments i actors participants. A més, hi haurà parades de llibres, exposicions i un carrusel de xerrades curtes per conèixer projectes que fan realitat la transició ecosocial avui.

La campanya futurs impossibles està pensada per afavorir el treball conjunt de col·lectius, moviments i actors socials, com a passa prèvia a la celebració del fòrum.

Més informació i incsripcions en aquest enllaç

 

La Transició Ecosocial?

Des de la societat civil mobilitzada i l’economia social i solidària, hem de prendre la iniciativa, ja que som la clau per un futur sense por ni desesperació; som la clau per a impulsar una transició ecològica amb democràcia econòmica i justícia social.

Sabem quins canvis són necessaris, i així ho expliquem a les Propostes per la democratització econòmica i la transició ecosocial.

El que ens cal ara, amb urgència, és articular una gran resposta col·lectiva per defensar aquest altre futur possible.

Compartir: